Најновије

"Жене у црном" критикују власт: Србија је требало прва да донесе резолуцију о геноциду у Сребреници!

Представница невладине организације "Жене у црном" Сташа Зајовић оценила је данас да је за њихову организацију неприхватљив, сраман и циничан начин на који се садашња власт у Србији односи према предлогу резолуције о Сребреници.
Сташа Зајовић (Фото: Јутјуб)

Сташа Зајовић (Фото: Јутјуб)

- Србија је требало прва да донесе резолуцију о геноциду у Сребреници јер би тиме скинула љагу и терет злочина са грађана Србије, али и показала да се дистанцира од почињеног геноцида - казала је Сташа Зајовић новинарима у центру Београда где су "Жене у црном" организовале акцију поводом 20 година од геноцида у Сребреници. Она је казала да су "Жене у црном" упутиле отворено писмо представницима власти у коме су питале шта су урадили у јулу 1995. године када је почињен геноцид, али и зашто настављају политику порицања злочина. - Зашто скидате своју одговорност када нисте били обични посматрачи него актери политике која је у лето 1995. године и довела до геноцида - навела је Сташа Зајовић. Она је нагласила да не разуме "баук и параноју" која се шири због помена речи геноцид и додала да је таква ситуација доказ одговорности садашње власти. - Борба против порицања геноцида је посебна одговорност за нас из Србије зато што ако се сећамо и памтимо жртве злочина у Сребреници онда можемо и од других да тражимо да поштују жртве српског народа - рекла је она. Скуп је обезбеђивала полиција.
Прочитајте још:БЕЗ СРБА: Одборници у Новом Пазару прогласили 11. јул за Дан сећања на жртве геноцида у Сребреници и Дан жалостиВулин: Српска је настала на отпору геноциду!
Извор: Блиц/Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА