Најновије

ПРОТИВ НЕОНАЦИСТИЧКЕ ХРВАТСКЕ: Од Милановића траже укидање усташких пензија!

ИЗРАЕЛ - Центар „Симон Визентал“, који се бави трагањем за преживелим нацистима и њиховим сарадницима, затражио је од Хрватске да укине пензије усташким ратним злочинцима.
Пред Милановићем задатак борбе против неонацизма (Фото: vlada.gov.hr)

Пред Милановићем задатак борбе против неонацизма (Фото: vlada.gov.hr)

У писму које потписује Ефраим Зуроф, директор Центра, наводи се да су законом усвојеним у јесен 1993. године награђени чланови усташког покрета који је починио бројне злочине. „Имајући у виду грозне злочине које су починиле усташе за време НДХ, верујемо да је таква политика погрешна и противна принципима Републике Хрватске и тешка увреда усташким жртвама, њиховим породицама и свим Хрватима са смислом за морал и интегритет“, наводи Зуроф. У писму премијеру Зорану Милановићу Центар „Симон Визентал“ захтева предузимање хитних мера како би се променила таква политика. На тај начин грађани би били поштеђени срамоте награђивања оних који су били међу најгорим и најокрутнијим починиоцима злочина у Другом светском рату, наводи Центар „Симон Визентал“.
Прочитајте још:УЖАСИ РАТА: Првомајск – град претворен у пакао (УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ)ОВО ЧЕКА И СРБИЈУ: Депеше раскринкале Милове НАТО лажи!
Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА