Најновије

Вучић: Боље да односе уређујемо сами него да чекамо Брисел

Да је иницијатива о заједничком дану сећања дошла из Сарајева или Загреба ми бисмо је одмах прихватили, и то би било вредније него да је дошла из Брисела, рекао је премијер Александар Вучић на конференцији за новинаре са председником СНВ-а Милорадом Пуповцем. Срби у Хрватској поздрављају чињеницу да се Србија трајно определила за политику мира, помирења и стабилности, навео је Пуповац.

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Премијер Вучић је рекао да ће наставити да се залаже за иницијативу о заједничком дану сећања, за коју је рекао да није маркетиншки трик, и нагласио да није депримиран негативним одговорима који долазе са свих страна, преноси Танјуг. Вучић је рекао да би одмах прихватио такав предлог да је дошао од хрватског премијера Зорана Милановића или бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића. "Прихватили бисмо одмах и волели бисмо то, јер таква иницијатива вреди више од оних иницијатива које долазе из Брисела или других центара моћи, јер кад се сами сетимо да уредимо своје односе, показујемо да то не радимо да бисмо добили политичке поене већ због себе, своје деце и будућности", рекао је Вучић. Он је на заједничкој конференцији за новинаре након састанка са председником Српског народног већа и потпредседником Самосталне демократске српске странке Милорадом Пуповцем рекао да ће ту идеју после неког времена сви прихватити. "Што пре то боље, а што касније више мука ћемо имати", рекао је Вучић. Додао је да ће о својој иницијативи говорити и на конференцији о западном Балкану у Бечу 27. августа, упркос томе што су је већ одбили Милановић и шеф косовске дипломатије Хашим Тачи, а Изетбеговић оценио да је преурањена. Он је рекао и да таква иницијатива није маркетиншки трик, о чему говори и то што је већина грађана Србије, према његовим речима, не подржава. "Наша је обавеза, метафорично речено, ако умемо да гледамо на два ока, да нам и сузе иду на два ока, а не само на једно, и да морамо добро да разумемо шта смо у прошлости направили, и да гледамо да направимо будућност другачијом", рекао је Вучић.
Прочитајте још:СЕКСИ ПОЛИТИЧАРКА: Емина Јаховић финансира Расима Љајића?!Вучић: Нешто чудно се дешава у региону, али Срби неће да показују мишићеСРПСКА ЛИГА: Не потписујте петицију против студената из Црне Горе
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА