Најновије

Глишић: Обрадовић жели да буде апсолутни власник Двери

Након првог раскола у Дверима који се догодио 2012. године, када се одвојила Трећа Србија, овом покрету прети и нови раскол. Последњих дана се прича да је оснивач Двери Владан Глишић напустио покрет, као и то да га је, уствари, избацио Бошко Обрадовић који прави странку.
Некадашњи члан Двери Владан Глишић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Некадашњи члан Двери Владан Глишић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Глишић каже да он не може бити избачен јер је он оснивач Покрета и главни заступник покрета на свим изборима који су до сада били. "Проблем је што је Обрадовић закључио да сам се ја избацио из Покрета, а да ме није ни питао", каже Глишић.

Против статута СПД-а

"Што се тиче странке СПД, коју Обрадовић покушава да региструје, ја сам био против статута те странке. Статут омогућава ауторитарно понашање у коме вас неко избацује без дисциплинског поступка, без тога да вас је питао шта мислите, због вербалног деликта, због тога што се критиковали његов статут", објашњава Глишић. Он додаје да је тај статут најгори који је могао да се направи за једну странку, јер, како каже, Српски покрет Двери би била једина странка у Србији, уколико би се регистровала, у којој би председник био без потпредседника и заменика председника, у којој би сам председник предлагао и извршни одбор и председништво. "Био би апсолутни власник те партије. Тако да у том смислу ја сам се вербално побунио и рекао да ћу кроз органе будуће странке, ако буде регистрована, да се борим против таквог статута. То је био разлог да Бошко Обрадовић закључи да треба да ме избаци из Покрета што је немогуће, а уствари хоће да ме избаци из његове странке која још увек није регистрована", наводи Глишић. Он каже да све ово говори о ауторитарном понашању које је за Двери неприхватљиво. О својим наредним корацима каже да за сада хоће да види да ли је могуће да је добио саопштење у коме он самог себе избацује из Покрета. "Желим да видим да ли је то озбиљно или је то била нека безвезна провокација Бошка Обрадовића и његове екипе. Ако хоће да воде неки дисциплински поступак, да га воде, да доказују, јер све ово што је урађено са саопштењем је неозбиљно. Мој следећи корак је да са свим људима који су чинили Двери, који знају шта су Двери да наставимо борбу Двери, за све оно за шта смо се залагали", завршава Глишић. Бошко Обрадовић, међутим тврди да у Српском Покрету Двери има места за свакога ко прихвата програм и статут Двери, а да иза себе нема прљаву политичку и стручну каријеру. "Владан Глишић не може да се помири са чињеницом да Двери иду даље и прерастају из групе грађана у модерну српску политичку организацију, да се за то определило 99% сабораца Покрета и да се више не враћамо на ту тему већ идемо даље у сусрет веома скорим изборима на свим нивоима", каже Обрадовић.

Глишић самовољно напустио Покрет

Он каже да Глишић није искључен из Двери, већ је самовољно напустио Покрет са чијим статутом и начином даљег рада се не слаже "упркос вољи апсолутне већине Српског покрета Двери", и да је то његово право. "Жалим због тога, он је пуно допринео Дверима и надам се да ће бити могућности да сарађујемо у будућности", каже Обрадовић. На питање да ли постоји опасност од расцепа Покрета као што се то догодило са Трећом Србијом, он каже да ни не зна шта је то Трећа Србија. "Не знам шта је уопште Трећа Србија, и имам утисак да то сада не знају ни њени оснивачи. Она свакако никада није имала никакве везе са Дверима. Стање у Дверима је редовно. Предали смо комплетну документацију за регистрацију политичке организације и чекамо да нас надлежно Министарство упише у регистар политичких странака", прича Обрадовић.
Прочитајте још:БРАНИМО ЋИРИЛИЦУ: Србија ће упутити протестну ноту ХрватскојБеоград ће прихватити улазак Приштине у међународне организације?МРЗЕ ГА? Енглези имали план да сруше Вучића!
Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА