Најновије

СТРОГО ЧУВАНА ТАЈНА: Амери се спремали да баце још 12 атомских бомби на Јапан!

Добро је што су се Јапанци одмах предали након што су две атомске бомбе бачене на Хирошиму и Нагасаки. У супротном, војска САД би на Јапан бацила још 12 нуклеарних бомби које би збрисале читаву азијску нацију са лица Земље, наводи се у америчким медијима.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Вашингтон је намеравао да примора Јапан да се безусловно преда и био је спреман да гађа нацију са својим најјачим бомбама док она то не би учинила, показали су подаци из архива војске САД који су откривени 6. августа на 70. годишњицу бомбардовања Јапана. Влада САД је желела да бомбардује читаву инфраструктуру Јапана, гађајући градове попут Кјотоа, Јокохаме, Кокуре, Нигате и Токија поред Хирошиме и Нагасакија, који нису имали среће. Главни критеријум за одабир је био да се гађају градови који нису раније бомбардовани, како би војска САД могла у потпуности да оцени пун ефекат нуклеарног напада, навео је Daily Beast. Амерички бомбардер Б-29 је 6. августа 1945. године бацио атомску бомбу која је усмртила 140.000 становника јапанског града Хирошиме. Друга бомба је уследила три дана касније на Нагасаки, усмртивши још 70.000 људи.
Прочитајте још:Убио своју 48 година млађу девојку јер му је дуговала новац?СТЕЈТ ДЕПАРТМАН: Украјина је принуђена да крши примирје у Донбасу ради самоодбране
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА