Најновије

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Словенија саопштила да ће примити 50 миграната

ЉУБЉАНА - Словеначке власти су одлучиле да не ћуте поводом проблема везаних за мигранте који потресају цео европски континент.
Љубљана (Фото: Pixabay)

Љубљана (Фото: Pixabay)

Ова најбогатија земља у региону и најстарија чланица ЕУ од свих земаља бивше Југославије, одлучила је, веровали или не, да прими 50 избеглица са Блиског истока, објавили су неки европски медији. Наиме, реакцијом надлежних власти Словеније, информација је исправљена, јер је реч о 72 државна објекта који могу примити по 50 избеглица, тако да је реч о скоро 4 хиљаде избеглих лица. Словенија не прима 50 избеглица, него по 50 и више избеглица у 72 државна објекта, накнадно су саопштиле словеначке власти. Деца без пратње родитеља ће додатно бити смештена у специјализоване институције за бригу о деци и младима, стоји у саопштењу словеначких власти. Словенија је иначе главна транзитна земља мигрантима на путу ка Немачкој, а нови прихват избеглица је реализован сарадњом државе са низом невладиних организација.
Прочитајте још:Китаровићка скапирала: Брисел да зове Русију упомоћ!УДРИ БРИГУ НА ВЕСЕЉЕ: Мигранти се проводили у центру Београда (ВИДЕО)
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА