Најновије

СТАЊЕ НА ПОЛИТИЧКОМ ФРОНТУ: Вучић најјачи, али радикали улазе у парламент

БЕОГРАД – Српска напредна странка има подршку 51 одсто бирача, а њеном лидеру Александру Вучићу верује и одобрава оно што ради 56 одсто испитаника, резултати су данас објављеног истраживања агенције Фактор плус.
Вучић (Фото: consilium.europa.eu)

Вучић (Фото: consilium.europa.eu)

На питање да ли бисте изашли на изборе када би се одржали у недељу, 50 одсто анкетираних је одговорило потврдно, 27 одсто са „не”, а 23 одсто - „не знам”, рекао је на конференцији за новинаре политички аналитичар Дејан Вук Станковић, који очекује да ће дефинитивна одлука о одржавању избора бити донета у септембру. Највећи рејтинг у августовском политичком барометру Фактор плуса има СНС 51 одсто, а следе је СПС девет, ДС са седам, а цензус би према тим истраживањима прешла једино СРС 5,8 одсто. Следе затим СДС 3,1 одсто, ПУПС 3,1, СДПС 3,0, Двери 2,9, ДСС 2,8, СНП 1,3, ЛДП 1,2 и „Доста је било” 1,0, ЈС 0,6 одсто. Вук Станковић каже да би мањине добиле збирно 4,0 одсто. Она сматра да СПС има најстабилнију позицију, јер би заједно са садашњим коалиционим партнерима освојио између 13 и 15 одсто.
Прочитајте још:Николић најављује снажну економску сарадњу са КиномВУЧИЋ: Србија ће прихватити један број миграната
Каже да ДС има унутрашња превирања и дугове, као и да се не зна још да ли ћемо добити српску Сиризу. Вук Станковић, такође, не очекује, нови ДОС односно коалицију између ЛДП, ДС и СДС, али очекује коалицију између Двери и ДСС које би тако могле да уђу у парламент. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА