Најновије

ДСС тражи забрану геј прајд параде: ЛГБТ организације постају политички покрети!

БЕОГРАД - Сваке године, пред одржавање демонстративног окупљања малог броја острашћених и из иностранства добро плаћених активиста организација припадника ЛГБТ популације, обнавља се полемика о томе да ли скупове којима се пропагира хомосексуалност као сексуална оријентација треба забранити или подржати, да ли заслужују назив „Парада поноса“ или „Парада срама“, стоји у новом саопштењу Демократске странке Србије.
Санда Рашковић Ивић - лидер ДСС-а (Фото: ЈуТјуб)

Санда Рашковић Ивић - лидер ДСС-а (Фото: ЈуТјуб)

Важна разлика у односу на раније године је у томе што је одржавање овог скупа потпуно отворено политизовано. ЛГБТ активисти су истакли јасне политичке захтеве: тражи се усвајање закона о истополним браковима и закона о родном идентитету. Тиме најављена тзв. Парада поноса или тзв. Парада срама прераста оквире промоције хомосексуалности и постаје и политички скуп, каже се у саопштењу. Својом подршком оваквом скупу, додворавајући се бриселској администрацији, српска Влада је фактички стала иза политичких захтева истакнутих на дан Међународног дана поноса у јуну месецу ове године, поручују из ДСС-а. Утркивање чланова Владе и лидера еврофилних странака у изражавању подршке манифестном промовисању хомосексуалности, учинило их је „већим хомосексуалцима од хомосексуалаца“. Велика већина припадника ЛГБТ популације не сматра да је наметање одржавања параде којим се вређа морал огромне већине грађана Србије добар начин да се обезбеди повећање поштовања њихових права. Демократска странка Србије, противећи се било каквој дискриминацији људи по основу њихове сексуалне оријентације, противи се одржавању политичког скупа ЛГБТ популације и промовисању хомосексуалности и апелује на организаторе скупа да одустану од његовог одржавања. Демократска странка Србије апелује и на противнике одржавања скупа да своје неслагање не изпољавају применом било каквог насиља према његовим учесницима и онима који по службеној дужности скуп буду обезбеђивали, наводи се у саопштењу ДСС-а.
Прочитајте још:(ИНТЕРВЈУ) Владан Глишић: Eвропски народи су таоци елите Европске унијеВулин: Ко од миграната уђе у Мађарску, нема назад
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА