Најновије

Ово су 5 највећих пророчанстава Тарабића

Браћа Милош и Митар Тарабић сматрају се највећим српским пророцима који су успели да предвиде многа историјска дешавања која ће се на овом простору одиграти у 19. и 20. веку.
Тарабићи (Фото: Википедија)

Тарабићи (Фото: Википедија)

Издвојили смо за вас пет највећих пророчанстава браће Тарабић која су објављена у “Креманском пророчанству”. Ми смо их поређали по хронолошком реду.

1. Убиство кнеза Михаила

– Послије смрти књаза Милоша доћи ће да влада његов син Михаило. Он ће владати добро. Он ће узети градове од Турака и ишћераће их из Србије. Али кад почне да ради да узме Босну ондакар ће погинути од својих људи – овако су Тарабићи предвидели атентат на кнеза Михаила Обреновића 1868. године.

2. Мајски преврат

Кремански пророци предвидели су и да ће почетком 20. века доћи до Мајског преврата, а ево како су описали смрт краља Александра Обреновића и његове супруге Драге Машин у ноћи између 28. и 29. маја 1903. године: – То дијете метнуће на главу круну краљевску, али ће бити зле руке и зле среће, умријеће у најбољем добу. Он ће имати сина јединца и тај ће бити горе среће но што му је отац био. Неће имати од срца порода. Ондакар ће једног дана погинути и краљ и краљица. Погинуће у самоме двору.

3. Први светски рат

За Тарабиће се тврди и да су предвидели први и други светски рат. С обзиром да појмови великог и светског рата у њихово време нису били познати, они су их описали као опште ратове. – Све велике силе удариће једна на другу. Крв ће се потоцима прољевати. Изгинуће много свијета у општем рату. Многе ће се мајке у црно завити, јер ће своје најмилије изгубити. Много ће ђеце без родитеља остати. Срби ће бити истерани из Србије, али ће се вратити – овако су кремански пророци описали Први светски рат.

4. Проналазак телевизора

У “Креманском пророчанству” тврди се да су Тарабићи предвидели појаву многих изума, попут телеграфа и телефона. Заговорници теорије да је “Креманско пророчанство” превара наводе да су неки од изума већ постојали у свету у време Тарабића, те да су лако могли прорећи да ће они и у Србији почети да се употребљавају кад-тад. Међутим, за један изум, Тарабићи у своје време никако нису могли знати, а то је телевизор који се појавио тек у другој половини 20. века, а који су они овако описали: – Човјек ће направити сокоћало са приказама, кутију са неким дугмадима и сликама, али неће бити у стању да комуницира са мном који ћу бити мртав, иако ће ове кутије бити близу овом другом свијету, као што су длаке на глави близу једна другој.

5. Трећи светски рат

За многе ствари из “Креманског пророчанства” верује се да тек треба да се догоде. Једно од још неоставрених пророчанстава је оно за које се претпоставља да се односи на Трећи светски рат: – Кад мирис изиђе из пољског цвијећа, кад милост изиђе из човјека, кад ријеке изгубе своје здравље … ондакар ће наступити највећи општи рат …Када људи будy отпочели више созерцавати, биће ближе Божјој мудрости, али биће касно, јер су злочести већ загадили читав свијет и људи ће почети умирати великом брзином. Многи ће бјежати из градова и тражиће три планине са три крста. И тамо, у њедрима своје вољене државе они ће пити воду. Они који буду побјегли они ће се спасити и спасиће своје најближе, али не задуго … нова напаст ће наићи. Биће много хране у градовима и селима, али ће бити отрована. Много гладних ће јести и одмах умирати. Они који буду постили ће преживјети јер ће их спасити Свети Дух, а биће и ближе Богу.
Прочитајте још:ТАРАБИЋИ СУ СВЕ ПОГОДИЛИ: Знали су да ће доћи мигранти, ево какве су страхоте предвидели!СЛЕДИЋЕТЕ СЕ: 4 пророчанства за које нисте чули
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА