Најновије

Протест ДСС и Двери: Зауставите продају Телекома

БЕОГРАД - Демократска странка Србије и Покрет Двери организовали су данас протестни скуп у Београду са којег су затражили да се одустане од продаје Телекома Србије и "распродаје преосталих природних и привредних богатстава Србије".
ДСС и Двери (Фото: ДСС)

ДСС и Двери (Фото: ДСС)

Са скупа је затражено да влада суспендује споразум о Стабилизацији и прудруживању, раскине аранжман са Међународним монетарним фондом и распише референдум о приступању Србије Европској унији. Председница ДШ Санда Рашковић Ивић рекла је да актуелна власт распродаје државу, јер је своју политику везала за Европску унију и Међународни монетарни фонд. "Тражимо раскид аранџмана са ММФ, како би влада могла самостално да одлучује о висини плата и пензија, цени струје и другим животним питањима", рекла је Рашковић Ивић. Она је навела да треба зауставити продају Телекома Србије, која би без посла оставила велики број радника предузећа који доноси новац у републички буџет. Према њеним речима, продаја Телекома је неодговоран државнички потез јер то предузеће послује и у Републици Српској, БиХ, Црној Гори, али би и безбедносно угрозила земљу, будући да преко Телекома иду специјалне комуникације војске и полиције. Рашковић Ивић је рекла и да је протест код Филозофског факултета почетак једног новог народног социјално-економског покрета који ће се борити за слободу и правду у Србији. Председник покрета Двери Бошко Обрадовић наводи да коначно домаћи економски интерес треба да дође у прави план, а да је Телеком "Косово српске економије". Обрадовић је рекао да су учесници скупа, осим ДШ и Двери, и група интелектуалаца и Грађанска иницијатива "Телеком је наш", чиме је формирана нова српска опозиција и широки народни фронт који ће бити алтернатива власти али и опозицији у Србији. Уредник часописа "Нова српска политичка мисао" Ђорђе Вукадиновић рекао је да је данашњи протест надстраначки, будући да је борба за економску сувереност истовремено и борба за политичку сувереност. Он је рекао да распорадаја Србије траје годинама, а да је сад на ред дошла породична сребрнина, јер власт продаје најдрагоценије и базу за одбрану економске суверености.
Прочитајте још:НЕЋЕ ПРОЋИ НЕКАЖЊЕНО: Штете су огромне, неко ће плаћати пенале због затварања границеДачић: Успех Владе Србије, пораз политике Владе Хрватске
Извро: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА