Најновије

РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА: Русија бије "свету битку" против џихадиста у Сирији

Руска православна црква изразила је данас подршку одлуци Москве да изведе ваздушне ударе на положаје екстремистичке групе Исламска држава у Сирији, називајући то "светом битком".
Патријарх Кирил (Фото: Јутјуб)

Патријарх Кирил (Фото: Јутјуб)

"Борба против тероризма је света битка и данас је наша држава можда најактивнија снага у свету која је бије", изјавио је начелник одељења за односе са јавношћу унутар цркве Всеволод Шаплин, пренела је агенција Интерфакс. Шаплин је експлицитно рекао да Црква подржава одлуку Русије да ангажује своје ваздухопловне снаге у Сирији у борби против ИС. "Ова одлука у складу је са међународним правом, менталитетом нашег народа и специјалном улогом коју је наша држава увек имала на Блиском истоку", истакао је Шаплин, навео је АФП. Један истакнути муслимански верски вођа у Русији, подржао је, такође, руску војну интервенцију у Сирији, истакавши да су Сиријци "практично наши суседи". "Ми у потпуности подржавамо употребу контингента руских оружаних снага у борби против међународног тероризма", рекао је Талфат Таџхудин, директор Централне спиритуалне администрације муслимана Русије у изјави за РИА Новости. Савет који представља главне реглигије у Русији православље, ислам, јудаизам и будизам издаће заједничко саопштење о улози Русије у Сирији, казао је Шаплин. "У том саопштењу подржаћемо одлуку коју је донела наша влада", додао је он. Горњи дом руског парламента дао је раније данас зелено светло захтеву председника Владимира Путина о ангажовању руских оружаних снага у Сирији.
Прочитајте још:МОСКВА ПОТВРДИЛА: Почели смо авио-ударе у Сирији – уништавамо Исламску државу!ПУТИН СЕ КОНАЧНО ОГЛАСИО: Подршка војсци Сирије се врши из ваздуха
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА