Најновије

АТОМСКЕ ГЛАВЕ: Највећа руска подморница испловила из базе Северодвински

Тешка стратешка атомска подводна крстарица пројекта 941 „акула“ „Дмитриј Донски“ напустила је базу Северодвински и упловила у Бело море како би учествовала у војним вежбама, наводи сајт Ратне морнарице Русије.
Највећа подморница на свету - "Дмитриј Донски" (фото: Јутјуб)

Највећа подморница на свету - "Дмитриј Донски" (фото: Јутјуб)

Највећа подморница на свету прикључила се противподморничким војним вежбама. У Бело море су раније кренуле мале подморнице „Оњега“ и „Нарјан-Мар“. Ранији излазак подводне крстарице „Димитриј Донски“ у море трајао је три недеље и завршио се 16. јула. Подморница је изграђена 1976. године и ушла је у састав Ратне морнарице 1981. године. Назив „Дмитиј Донски“ добила је 7. октобра 2002. године. Подморница овог пројекта сматра се највећом на свету. „Дмитриј Донски“ је најбржа крстарица ове серије. Подморница "Дмитриј Донски" дугачка је 175 метара. Наоружана је са 4 торпедне цеви калибра 533 мм и 2 торпедне цеви калибра 650 мм, као и 20 лансера балистичких ракета "булава" домета 10.000 км које носе до 10 бојевих глава. Покрећу је да нуклерана реактора ОК-650 снаге 37 мегавата, што јој омогућава да плови брзином од 22,2 на површини, односно 27 чворова под водом.
Прочитајте још:Нереди у Бриселу, сукоб полиције и пољопривредника који траже укидање санкција Русији (видео)ШОЈГУ: Путин је наредио да Централни војни округ буде у стању приправностиРуска контраобавештајна служба разоткрила и ухватила 290 страних агената!
Извор: Новости/sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА