Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА ОКРУЖИЛА ЏИХАДИСТЕ У ГРАДУ ДАРИ, ЖЕСТОКЕ БОРБЕ: Заузета база, дејствују и Голан лансери (МАПА/ФОТО/ВИДЕО)

Део џихадиста и милитаната је одбио да призна капитулацију, па се данас воде жестоке борбе.

Лансер Голан данас у акцији у Дари (фото: Јутјуб)

Побуњеници су јуче потписали капитулацију у провинцији Дара, али су неке групе одбиле да предају оружје или да буду пресељени на неку другу локацију. 

У питању су махом џихадисти који су одбили договор и утврдили се у неослобођеним деловима Даре и спремају се за одбрану до последњег човека. 

8. јула 4. Дивизија Сиријске Арапске је заузела противавионску базу западно од града Дара након борби против џихадиста Хајат Тарир ал Шам. 

Тиме су заузете кључне позиције око града и ускоро ће почети опсада јужног дела града Дара у којем се налазе преостали џихадисти. 

Ова мапа показује тренутно стање на терену. 

Пар часова раније Тигрове снаге су ушле у градове Ум ал Мајадин и ал Тајиба, који се налазе у источном делу провинције Дара, након жестоких борби против џихадиста који су одбили договор о евакуацији који је потписан 6. јула. 

Ситуација се мења из трена у трен и постоје информације да су џихадисти окружени у јужним деловима града Дара ипак спремни на преговоре о евакуацији у делове под контролом опозиције у северној Сирији. 

Како су изгледале данашње жестоке борбе можете да видите у ова два видеа испод... 

ОВДЕ погледајте како су Курди потисли терористе Исламске Државе. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА