Најновије

АМЕРИКА ПРАВИ НОВО "КОСОВО": Херсонску област дају Татарима!

УКРАЈИНА - Портал "Eurasia Daily" је објавио упозорење политичког аналитичара Сергеја Соколова о најновијем деловању америчке администрације у Украјини.
Америка је зла (Фото: Pixabay)

Америка је зла (Фото: Pixabay)

Наиме, како упозорава овај украјински аналитичар, САД  стварају ново "Косово" на територији Украјине. Реч је о Херсонској области која ће, према његовим тврдњама, бити предата у руке Татарима, а под патронатом Сједињених Америчких Држава. Интересантно је посебно што овај потез америчких власти украјински аналитичар пореди са Косовом, односно, што признаје да стварање таквих неоколонијалних малих територија јесте заправо "косовски модел". Наиме, на чело управе Херсонске области долази Ленур Исламов, вођа операција блокирања Крима, а то је званично потврђено од стране саме администрације Херсонске области. Исламов је један од вођа кримских Татара, а кримски Татари су већ изразили жељу за аутономном облашћу у Украјини. Влада Јањецука је недавно донела одлуку да се успоставе нове управе и нови механизми одбране у кризним украјинским областима које се граниче са самопроглашеним републикама ДНР и ЛНР, али међу те области је стављена и Херсонска област која се не граничи са простором захваћеним ратом. Херсонска област се граничи са Кримом, а са Крима не долази било каква претња по Херсонску област, наводи Соколов и каже да је ту кључ америчких интереса. Америка жели да има горућу тачку ради потенцијалних лаких провокација Русије, односно, прављења сукоба са Кримом. Соколов каже да ће САД реализовати целу ствар у три корака, подробно објашњавајући цео могући сценарио. Први корак је инсталирање свог човека на власт, у овом случају Исламова, а затим постепено отказивање од украјинских закона, други корак је наметање политичких идеја силом и трећи финални корак јесте распаљивање међунационалног конфликта. Узимајући у обзир све елементе, укључујући и блокаду Крима и терор, најближа аналогија је Косово, односно, у Херсонској области се ствара ново Косово, пише Соколов.
Прочитајте још:ТРОЈНИ ПАКТ: Ове три европске земље склопиле су војни савез против Русије!ВАШИНГТОН ДОБИО ПО ЊУШЦИ: Иранска морнарица отерала амерички носач авиона
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА