Најновије

"СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 2016" У НОВЕМБРУ: На вежби 330 српских, 180 руских и 60 белоруских војника!

На вежби “Словенско братство 2016″, планираној за прву половину новембра, учествоваће до 180 припадника оружаних снага Русије са транспортним ваздухопловима и опремом, око 60 припадника оружаних снага Белорусије и до 330 припадника Војске Србије, изјавио је начелник Генералаштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић.

На вежби 330 српских, 180 руских и 60 белоруских војника! (Фото: Министарско одбране Русије)

Према његовим речима, вежба ће бити изведена на аеродромима Батајница и Ковин и полигону Пасуљанске ливаде.
Генерал Диковић је, у интервјуу Политици, најавио да ће ове недеље бити изведена и вежба “БАРС 2016″ (Братство авијатичара Србије и Русије) на аеродорому Батајница, уз учесће 20 припадника оружаних снага Русије.
– Вежба ће бити изведена на ваздухопловима Војске Србије, а пилоти војски Русије и Србије реализоваће летачке задатке у саставу мешовитих посада –  рекао је Диковић и навео да ВС планира да на вежби превасходно ангажује авионе МиГ-29 и хеликоптере Ми-17.
Начелник Генералштаба Војске Србије је рекао да је ВС ове године учествовала на 11 међународних вежби, и то са 11 земаља региона и света, као и партнерских земаља које су чланице НАТО, а да се до краја године очекује учешће на још најмање 10 вежби, међу којима су и две са Русијом. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА