Најновије

Ево шта је тачно Рама рекао Вучићу!

"Рекао сам Александру Вучићу: Слушај, јако је добро ово што данас радимо, али морамо да обезбедимо да оно што је данас написано на папиру, у уговору, да буде спроведено. Јер, напослетку, суштина није у споразумима, законима или формулацијама, већ у томе да се ствари ураде".

Еди Рама пренео своје утиске из разговора са српским премијером Александром Вучићем (Фото: Синхуа)

Тако је албански премијер Еди Рама пренео своје утиске из разговора са српским премијером Александром Вучићем, у петак у Нишу, после српско-албанског пословног форума и разговора две владине делегације.
Он је потврдно одговорио на питање да ли је заиста искрено посвећен сарадњи са Србијом, а са премијером Вучићем му је, каже, заједничко то што нису класични политичари, већ људи којима је циљ да модернизују своје земље, да их "протресу, ослободе инерције и направе дисконтинуитет". 
- Политичари могу да нанесу много штете, али и да учине добро. Питање је шта бирамо да урадимо - рекао је Рама објашњавајући улогу коју су изабрали он и његов српски колега. Он сматра да би признање Косова било веома рационалан и мудар потез и олакшање за Србију.  - Можда нисам у праву, али, верујем да за обичне људе то не би био скандал, они би то прихватили. Међутим, то се користи као мамац за распиривање национализма, негативних осећања, која нису добра за две земље - рекао је Рама. На питање шта му се још од српске културе свиђа, поред Иве Андрића, којег је цитирао на пословном форуму, Рама каже да његово знање о књижевности, филму и уметности у нашој земљи углавном датира из времена бивше Југославије, па не би желео да направи грешку: - На пример шта је Емир Кустурица? Је л' он Босанац или Србин? Свакако је један од најчудеснијих филмских стваралаца. Био сам готово јавно линчован када сам дао кључеве (града Тиране) Горану Бреговићу. Бијело дугме је било нешто чудесно у време када је у Албанији нешто тако било забрањено - одговорио је премијер Албаније. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА