Најновије

Последња порука хероја Новорусије Владимира Станимировића породици у Србији

На гробљу у Амбросијевки у Новорусији данас ће, уз све војне почасти, бити сахрањен српски добровољац Владимир Станимировић.

Херој Новорусије Владимир Станимировић

- Био је много добар дечко, дечко за пример, желео је сваком да помогне. Воле  је војску, воле је своју државу и народ и говорио да је спреман живот да положи - каже  за Правду Јелена Станимировић, сестра погинулог хероја. Станимировић је у Новорусију отишао због убави према руском народу, са жељом да заштити цивиле Донбаса од терора украјинских  фашиста. Породици је рекао да  иде за  Црну Гору, а тек касније су сазнали да се он придружио доборовољцима у ДНР-у.

Он се у Новорусији оженио Еленом и пре годину и по дана добио сина Марка . Био је у контакту са породицом у Србији а последње његове поруке односиле су се на његов евентуални повратак у Србију. Писао је како не може да се врати док стање не смири, а да ће тада жену и дете довести да упознају његову мајку и сестру. - Ја хоћу вас да видим али не могу њих да оставим тек тако. Овде ће се једног дана решити, средићемо папире и доћи тамо - писао је сестри и мајци на њихове молбе да се врати у Србију. Нажалост, сестра и мајка нису успеле да оду на сахрану јер нису имале пасоше, оне ће накнадно путовати у Украјину да посете Владимиров гроб. Неколико његових сабораца из Србије отпутовало је  у ДНР на сахрану.

Правда је већ писала да је након рођења детета Владимир од стране сабораца замољен да напусти фронт али да он то није желео док не буде готова украјинска агресија. - Владимир је био невероватно храбар и частан, није желео да напусти војску док рат не буде готов. Чак се и љутио на нас што смо га убеђивали да након рођења детета напусти фронт - рекао је  за Правду један од његових сабораца. Владимир је у Новорусију стигао у октобру 2014. године и готово све време боравка био на првим линијама фронта, у рововима, бранећи народ Донбаса. Владимир Станимировић је српски добровољац који је навише времена провео у рововима на првим линијама.

Погинуо је са својим командиром, добровољцем из Русије, на југу ДНР-а када су украјински агресори прекршили примирје и артиљеријом напали његов положај. Украјинци су на том месту покушали пробој пешадијом али су били заустављени од стране бранилаца ДНР-а. Сви Владимирови саборци, Срби и Руси,  за њега и његову дисциплину имају само речи хвале. Кажу да се  увек добровољно јављао за извршење задатака и био веома пожртвован у њиховом извршавању. Владимир је имао искуство из Војске Србије где је као редован војник био стациониран у Копненој зони безбедности. Слава хероју који је уградио свој живот у вечно српско-руско братство. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА