Најновије

Kатастрофа је пред вратима: САД диже нуклеарну опасност?

Приближава ли се САД нуклеарном рату с Русијом? Питате ли теоретичаре завере, та катастрофа је пред вратима. За такво стајалиште крив је ДЕФЦОН, систем узбуњивања Америчке војске који анализира тренутну опасност од нуклеарног рата.

Kатастрофа је пред вратима (Фото: Принтскрин)

Иако се званично наводи како је тренутно на стадијуму 5, што представља најнижу опасност од нуклеарног напада, неки тврде да је ДЕФЦОН тренутно подигнут на стадијум 3 што значи да је Америка своје трупе у стању да мобилише за свега 15 минута.

Таблоиди "подгревају" атмосферу

Ту узнемирујућу информацију објавила је страница ДЕФЦОН упозоравајућиг систем која појашњава да тренутно нема директних претњи САД-у, али и истиче како је ситуација нестабилна и може се преко ноћи променити.
Наводи се и да су односи САД-а и Русије око интереса у Сирији свет довеле на руб новог Хладног рата.
У целу причу укључили су се и британски таблоиди коју су прошле недеље, измишљеном Путиновом изјавом о позивању свих Руса да се "врате у домовину и припреме за рат", само долили уље на ватру.
Непуних недељу дана након тога, у западним медијима појавила су се информације о томе да је Русија наредила проверу свих атомских склоништа у земљи и грађанима саветовала да припреме гас маске.

"Путин блефира, то је све због Сирије"

АБЦ Невс јавља да је Русија крајем прошле недеље допремила нуклеарне ракете у Калининград, руску енклаву између Пољске и Литваније чиме су у домет њиховог оружја дошле европске престонице.
И док неки потези Русије изазивају панику у свету, ствар умирују аналитичари. Они сматрају да је ту реч тек о Путиновим тактичким потезима којима САД жели одвратити од ваздушних напада на Асадове снаге у Сирији којима је Русија већ дуже време главни савезник у борби против побуњеника. Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА