Најновије

Спас је у Русији: Родољуби, спречите пропаст Србије

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић каже да је после најновијих уцена из Брисела и отимања српске имовине на Косову и Метохији, једина логична реакција прекид погубног пута Србије у Европску унију и поништавање антиуставних бриселских споразума.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

- У Бриселу се не може видети неутрални посредник, јер је ЕУ на страни Шиптара и један од главних спонзора покушаја стварања друге шиптарске државе на Балкану. Тему Косова и Метохије треба вратити у Савет безбедности Уједињених нација, где имамо савезнике Русију и Кину, и не може да прође ништа на штету српских националних и државних интереса у јужној покрајини - оценио је Обрадовић у интервјуу за "Вести". Интервију преносимо у целости.
Пошто су и Двери и радикали за прекид преговора са ЕУ, може ли се то тумачити као ваше приближавање?
- Око овог става требало би да се уједине сви српски родољуби и да се направи јак опозициони фронт против власти која наставља да зарад пута у ЕУ пристаје на све уцене из Брисела. Проблем са СРС-ом је што је већ постало толико провидно да су Шешељ и Вучић направили политички договор о ненападању и да је СРС више сателит власти него права опозиција. Изузетно ценим борбу лидера СРС-а и победу у Хашком трибуналу, али толику сервилност према Вучићу по повратку из Хага не разумем.
Шта ће, према Вашем мишљењу, премијер Александар Вучић урадити по питању Косова?
- Шта је до сада урадио? Укинуо је бројне државне институције Србије на КиМ и предао их сепаратистичком режиму у Приштини. Направио је границу и натерао Србе да изађу на изборе лажне државе. Шта ће даље урадити, зависи од тога шта је обећао онима који су га са Запада довели на власт пре пет година. Очито је обећао да ће испуњавати њихове налоге боље и више него Борис Тадић и због тога је добио њихову подршку. Да ли ће Вучић остати упамћен у српској историји као већи слуга Запада чак и од Тадића, право је питање за њега.
Да ли премијер прави излазну стратегију у односима са Москвом?
- Једино добро што признајем овој власти је то што нису увели санкције Русији. То је последња грана пред провалијом за коју су се ухватили. Међутим, ми никакве друге озбиљне облике државне сарадње са Руском Федерацијом немамо зато што се власт боји реакције Брисела и само глуми добру сарадњу са Русијом због патриотског и русофилског дела бирачког тела. Ускоро ће и тога морати да се одрекну ако желе даље у ЕУ. Тамо за Србију нема среће, треба да се окренемо Русији као стратешком партнеру број један у политичком, економском и војно-безбедносном смислу.
Је л иза превирања у СПС-у и ДСС-у стоји спољашњи или унутрашњи политички фактор?
- Не желимо да се мешамо у унутрашња питања других, јер не бисмо волели ни да се они мешају Дверима. Направили смо успешну предизборну коалицију са ДСС-ом, на чијем је челу била Санда Рашковић Ивић, и са посланичким клубом ДСС-а који она води имамо добру сарадњу у Народној скупштини. Грађани су за то гласали и треба да останемо достојни њиховог поверења које су нам дали на изборима. Морамо да будемо права опозиција овој власти, или нас неће бити. СНС већ има довољно сателита и Двери то свакако никада неће бити.
Како коментаришете политичке гласине да сте "амерички Тројански коњ"?
- Добро сте приметили да су то најобичније гласине, тј. подметања власти како би се довело у питање поверење грађана које Двери имају као једина нова опција на политичкој сцени. Иза себе немамо никакве афере, једини никада нисмо били на власти, понудили смо свима прихватљив програм породичне политике и домаћег економског интереса, па онда актуелни режим има проблем како да заустави раст наше популарности у народу. Пошто за 18 година нашег постојања и рада нису могли да нам нађу мрљу, преостале су им клевете и празне приче за збуњивање бирача. Замислите када вас оптужују да сте "амерички људи", они којима су саветници ратни злочинци попут Тонија Блера, или они који гостују на догађајима у организацији Фондације осведочених србомрзаца попут породице Клинтон. То је заиста брука и срамота.

Дијаспора је наша снага

- Држава има катастрофалан однос према Србима ван Србије. Укинуто је Министарство за дијаспору, потом и Канцеларија за дијаспору, а садашња Управа при Министарству спољних послова већ две године нема директора. Власт је занемарила чињеницу да је дијаспора последња велика снага нашег народа. Морамо јој изаћи у сусрет олакшавањем добијања држављанства, бирачког права, повластицама за повратнике и инвеститоре из расејања, подршком допунским школама у борби за очување националног идентитета у туђим државама... То су само неки од наших приоритета и спремни смо да одмах преузмемо бригу о овој теми у некој будућој патриотској Влади Србије која мора доћи, јер је патриотизам поново у моди у читавој Европи. Наш слоган је, што би рекла Алтернатива за Немачку - "Више деце, мање миграната", или преведено на српски "Мање исељавања из домовине, више повратака из дијаспоре".

Председнички кандидат

-Рођен је 1976. у Вранићу код Чачка. Завршио је Филолошки факултет у Београду, одсек србистика.Аутор је студије "Милош Црњански и нови национализам", за коју је као најбољу књигу есеја на српском од 2003. до 2005. добио награду "Милош Црњански". Један је од тројице оснивача часописа "Двери српске" 1999, из чијег круга сарадника је 2003. формиран Српски сабор Двери.
-О Видовдану 2015. постаје први лидер Двери, које први пут уводи у Скупштину Србије, где је и шеф посланичког клуба са седам чланова. Бави се публицистиком, аутор је више стотина текстова, а имао је више стотина наступа на трибинама и медијима широм Србије, Балкана и света. Објавио је књиге "Српски завет - српско национално питање данас", "Српска унија" и "Српска десница" у издању Цатена мунди, у којој је радио као главни уредник до уласка у Скупштину. Кандидат је за председника Србије на изборима 2017.
-Ожењен је и отац је четворо деце.
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА