Најновије

ИЗГУБИО НА ИЗБОРИМА, АЛИ ДЕЛИ САВЕТЕ: Милановић помаже државама које желе у ЕУ?

Одлазећи лидер најутицајније опозиционе СДП и бивши премијер Зоран Милановић у контактима је с неколико консултантских фирми, углавном из Брисела, специјализованих за пружање услуга државама које желе да постану чланице ЕУ, објавио је хрватски портал 24часа.

Зоран Милановић (Фото: Синхуа)

Позивајући се на своја сазнања, портал пише да је реч о приватим фирмама, које између осталог, запошљавају бивше политичаре који имају искуства у преговорима о чланству у ЕУ.
"Милановић је јако погодан за такав посао јер је, заједно с преговарачким тимовима Хрватске одрадио велики део посла око придруживања Хрватске у ЕУ", изјавио је за тај портал, како се наводи, неименовани саговорник близак Милановићу.
У Бриселу, али и другим европским метрополама постоји низ сличних фирми које пружају такве врсте саветодавих услуга..
"Милановићева предност је да лично познај све кључне људе у вертикали Европске комисије и на њих, колико знам, је оставио веома добар утисак", рекао је саговорник портала.
Ограђујући се да није реч о лобистичком послу, већ о саветовању влада и кључних политичара у изради стратегија које би требало да их приближе ЕУ, портал наводи да плате на таквим позицијама неретко прелазе и 10.000 евра, уз додатно плаћене трошкове.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА