Најновије

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У БиХ: Туче и сукоби, реаговали и специјалци!

Министар унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Слађан Беванда потврдио је да је у Столац упућена специјална јединица полиције због нарушене безбједносне ситуације.

Локални избори у БиХ (Илустрација: Правда)

У Стоцу је дошло до више инцидената и гласање је обустављено, а Беванда је нагласио да је ситуација мирна и под контролом. Из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона потврђено је да је у Стоцу дошло до више инцидената, физичких сукоба на бирачким местима, напада, туче између носилаца листа политичких субјеката, те туча између чланова бирачких одбора. У Стоцу су проблеми почели још јутрос када није отворено једно гласачко место, а проблеми су забележени на још два. Кутије са гласачким материјалом завршиле на сметлишту. У Стоцу је у поратним годинама често долазило до инцидената на националној основи.
За Општинско виеће које броји 17 места, боре се кандидати из девет странака и пет независних кандидата, а за место начелника три кандидата. Како јавља Ал Џазира, кутије са гласачким материјалом са неколико бирачких места завршило је на сметлишту. Избори у Стоцу су прекинути у послијеподневним сатима након физичког напада на председника и чланове Општинске изборне комисије Столац. Према информацијама из МУП-а ХНК на њих је насрнуо кандидат за начелника Стоца Салмир Каплан који је за сарајевсски портал Кликс негирао да је дошло до већег инцидента. Према непотврђеним информацијама, гласачки материјал отуђили су чланови СДА. Извор: СРНА/Кликс/РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА