Најновије

Трамп је геније, искористио је рупу у закону!

Саветник кандидата за председника САД Доналда Трампа Руди Ђулијани рекао је да је Трамп "геније" ако је избегао плаћање федералних пореза на приход.

Доналд Трамп (Фото: donaldjtrump.com)

Он је рекао да би сиромашни људи могли да извуку корист из "рупе" у истом пореском закону, јавља АП.
Лист "Њујорк тајмс" објавио је да је Трамп 1995. године пријавио губитке својих компанија од чак 916 милиона долара, што му је омогућило да легално избегне плаћање пореза током наредних 18 година.
Ђулијани је Ен-Би-Си-ју рекао да, да Трамп није искористио своје пословне губитке како би извукао корист кад је реч о порезима, онда би га тужили пословни партнери и акционари.
"Он је, у ствари, геније", закључио је Ђулијани. 
Упитан да ли је таква "рупа" у закону праведна, Трампов саветник је рекао да многи Американци имају толико мале приходе да уопште ни не морају да плаћају федералне порезе на приходе. 
Истовремено, шеф предизборне кампање Трампове демократске противкандидаткиње Хилари Клинтон, Роби Мук, рекао је да би наводи о Трамповој користи у вези са порезима требало да нађе одјека међу многим људима који сматрају да амерички порески систем није праведан. 
Мук је, у емисији на истој телевизији, истакао да гласачи који позивају на промене схватају да "Трамп није решење". 
"Говоримо о лажираном систему. Доналд Трамп је оличење таквог система", истакао је Мук. 
Питање Трамповог плаћања пореза је важно због тога што је тај амерички бизнисмен одбио да објави свој порески извештај, што председнички кандидати у тој земљи обично чине током предизборне кампање у циљу транспарентности, пренео је АФП. 
У тексту који је "Њујорк Тајмс" објавио синоћ на свом сајту се наводи да је тај лист од анонимне особе добио првих неколико страна Трамповог пореског извештаја за 1995. годину за подручје савезних држава Њујорк, Њу Џерзи и Конектикат, а који показује да је он те године забележио нето губитак од 915.729.293 долара. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА