Најновије

ПОТПРЕДСЕДНИК ХРВАТСКОГ ПАРЛАМЕНТА: Плагирао сам дипломски, написаћу нови!

Потпредседник Сабора Хрватске и високи функционер ХДЗ-а Милијан Бркић најавио је да ће поново написати дипломски, чиме је признао да је прошли рад плагирао, преносе хрватски портали.

Милијан Бркић (Фото: Јутјуб)

Именовање Милијана Бркића на дужност потпредсједника Сабора изазвало је бројне реакције због сумњи да је преписао дипломски рад, а он је сада најавио да ће написати нови и да ће одбрана дипломског бити јавна.
- Ускоро ћу написати нови дипломски рад. Тему договарам са својим професором. То ће бити "Друштвене мреже и дигитални тероризам" - најављује Бркић, који је дуго тврдио да "није преписао дипломски".
Бркић се због свог дипломског рада "Организациони нивои МУП-а Хрватске" из 2011. године нашао у групи од 18 полицијских функционера за које се тврдило да су плагирали дипломски, односно да су сви преписали исти рад. У марту 2014. године, Бркићу и десеторици плагијатора Висока полицијска школа поништила је дипломе, али је прошле године Управни суд ту одлуку Полицијске академије поништио због "процедуралне грешке". Међутим, Управни суд је коначном одлуком наложио Бркићу да у року од годину дана напише нови дипломски рад. У време кад су га прозивали због преписивања, Бркић је био главни секертар ХДЗ-а и тада је тврдио да је реч о "политичком обрачуну". Међутим, у коментарима на друштвеним мрежама, као и у круговима опозиције, траже оставку Милијана Бркића због плагијата и дугогодишњег лагања јавности. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА