Најновије

ПАТРУШЕВ ЗВАНИЧНО ПОТВРДИО: Русија шаље Србији ново оружје!

Секретар Савета безбедности Русије, трећи човек Кремља, јуче је на састанку са председником Владе Александром Вучићем рекао да ће Москва максимално помоћи модернизацију Војске Србије.

Патрушев (Фото: ТАСС)

Николај Патрушев је поручио да ће Београду пружити политичку подршку у вези с Косовом и очувањем интегритета и суверенитета Србије.
Вучић је захвалио руском државнику и поновио да је став Србије да чува принцип војне неутралности и да никада неће ући у НАТО.
- Русија је спремна на блиску сарадњу са Србијом. Москва ће сигурно помоћи модернизацији српске војске , уз подршку интегритету и суверенитету Србије – истакао је Патрушев.
Осим два хеликоптера која су већ испоручени, до Нове године наша војска биће богатија за шест „мигова 29“ и ракетни систем „бук М2“.
Како се сазнаје, уговорена је испорука два ремонтована транспортна авиона АН-26, 30 модернизованих тенкова Т-72 са навођеним ракетама, као и 30 оклопно-извиђачких возила типа БРД-М2. Србија ће добити и нову навигационо-комуникациону опрему и симулаторе за обуку пилота и војних специјалаца.
Разматра се и испорука четири хеликоптера Ми-24В и ПВО систем „тор“, „тунгуска“ и „корнет“.
Велики део оружја ће бити уступљен као донација у склопу уговора о војно-техничкој помоћи руског министарства одбране, а део ће бити плаћен по вишеструко нижим ценама од тржишних.
Извор: Инфоремер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА