Најновије

А ОД ТАТЕ... ХИДРОЕЛЕКТРАНА! Мило верује да све остаје у породици, зато је дао посао сину!

Блажо Ђукановић, син црногорског премијера сувласник фирме "ББ солар" добио је концесију да гради мале хидроелектране на водотоку Бистрица у Колашину, захваљујући одлуци Владе Црне Горе.

Мило Ђукановић (Фото: Синхуа)

Одлуку у име државе потписује Мило Ђукановић, а уговор о концесији министар економије Владимир Каварић. Тако ће "ББ солар" добити концесију на 30 година у оквиру које за годину дана мора завршити послове пројектовања, а за још две изградити хидроцентрале.
Ова фирма поднела је Министарству одрживог развоја захтев за издавање урбанистичко-техничких услова за изградњу мале хидроелектране Бистрица и то пет месеци пошто је то министарство одбило да им испоштује захтев за градњу мале ХЕ Слатина на истом водотоку код Колашина, на катастарским парцелама које су у власништву породице Дуловић. Као разлог тада је речено да није урађено хидролошко истраживање и да је за издавање дозволе потребна израда локалне студије. Сада су све нејасноће очигледно превазиђене, па ће за коју годину Колашинци моћи да добијају струју са мале хидроцентрале Бистрица, али и да је плате.
Власници малих електрана у Црној Гори имају статус повлашћеног произвођача и њихову струју ће откупљивати Електропривреда, док ће трошак плаћати сви потрошачи - преко ставке на рачуну за подстицање производње обновљивих извора енергије. Извор: Novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА