Најновије

ХИЛАРИ КЛИНТОН: Елиминисаћемо сиријску ПВО, погинуће много Сиријаца!

"Викиликс" је објавио документе о Хилари Клинтон и транскрипте појединих њених говора и разговора са званичницима. У једном од њих из 2013. године, Клинтонова у говору истиче како би увођење зоне забране лета изнад Сирије довело до масовног страдавања цивила.

Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

Но изгледа како то није разлог који је бринуо САД док су у то време припремали напад на Сирију - бринула их је, како је Клинтонова открила у једном од тих говора, "сиријска врло софистицирана противваздушна одбрана", односно претпоставка да би у таквој кампањи могли врло лако да изгубе своје војне авионе.
Подсетимо, говоримо о периоду пре него што је Русија са својим снагама ушла у Сирију, односно пре него што су на подручју Сирије били распоређени системи С-300 и С-400.
- Да би се створила зона забране лета у Сирији треба прво елиминисати сву њихову противваздушну одбрану, а знатан део се налази у насељеном простору. Дакле, чак и ако то обавимо ракетама, односно не угрожавамо животе наших пилота, биће убијено пуно Сиријаца - истакла је за време једног од говора. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА