Најновије

БРУТАЛНО: Ево како је Захарова "превела" Столтенбергово писмо Трампу!

Портпарола Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова није могла а да не одговори на отворено писмо којим се генсек НАТО-а Јенс Столтенберг обратио новоизабраном председнику САД-а Доналду Трампу.

Захарова оголила Столтенберга (Фото: ЈуТјуб, РИА новости)

Она је, у свом стилу, иронично "превела" Столтенбергово отворено писмо: "Јој, ко ће нас сада издржавати и нама руководити? Ко ће нам плаћати за мрачњаштво које по милости Вашингтона ширимо? Поготово што смо се последњих година одучили од самосталног размишљања и деловања и што смо ради америчког естаблишмента пошли на све, укључујући и распоређивање трупа и наоружања на својим сувереним територијама у мирно време. Како ћемо сада гледати у очи својим народима?! Они нам неће опростити поготово после санкционих ратова који су подрили целе гране наше добро подмазане економије. А ви ћете тамо још пожалити што ћемо ми почети да живимо самостално. Ми смо затворили очи на оно што су САД натвориле у Авганистану, на то што се производња наркотика у тој земљи повећала неколико пута и што ти наркотици стижу углавном нама у Европу. Ми ћутимо и о томе што су хиљаде војника алијансе настрадале током америчке авантуре у Ираку. Не зато што се стидимо, него зато што сте нам платили... Пристли смо и да покваримо односе са Русијом, оптужујући је у интересу садашње вашингтонске администрације - која је преко тога била наумила да задржи Белу кућу - за све могуће грехове. Схватите да ми не желимо да скидамо повез са очију, који сте нам ставили, јер бисмо тада морали да признамо не само да смо се одвојили од реалности него и да смо голи. Ваш генерални сектерар НАТО, надам се вечно." Столтенбергово обраћање новоизабраном председнику САД-а можете да прочитате ОВДЕ.
Да ли је ово пуко карикирање онога што је генсек НАТО написао Трампу? Наравно да није. Приказивање стварног и огољеног смисла речи високог евроатлантског чиновника указује на све отвореније разрачунавање Москве са, како сада делује, последњим остацима "новог светског поретка". Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА