Најновије

Почело је! Ударно наређење Путина: Пређите у напад! Креће офанзива незамисливих размера, Русија мења тактику 

Изјава руског председника Владимира Путина о одустајању од стратегије активне одбране указује на скори продор руске војске, рекао је британски аналитичар Александар Меркурис у интервјуу за Јутјуб канал Дуран.

Путин је раније, на састанку са представницима свог изборног штаба, рекао да руска војска свакодневно напредује у зони Специјалне војне операције и да постепено напушта активну одбрану у корист офанзиве. Руске оружане снаге имају пуну контролу над иницијативом у Украјини, истакао је председник Русије.

- Биће још горе јер је Путин  рекао да се руска војска удаљава од активне одбране. Изгледа да се померају на офанзивнију позицију - приметио је аналитичар.

Како наводи Меркурис, у протекла 24 сата почело је да се појављује све више нових извештаја који указују на напредовање руске војске у Украјини. Експерт је навео области у централном делу Донбаса као кључну област постепене офанзиве Русије.

- Мислим да већ можемо да кажемо да смо близу продора Русије на многим местима - закључио је британски стручњак.

У среду је руски министар одбране Сергеј Шојгу говорио на одбору министарства. Према његовим речима, од почетка године Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 71 хиљаду људи и 11 хиљада комада технике. Губици украјинске војске били су скоро три пута већи него у истом периоду прошле године, приметио је Шојгу. Министар је додао да војска наставља да потискује непријатеља са положаја и не дозвољава им да се учврсте на новим линијама.

ДАЧИЋ ПОТВРДИО: Запад неће одржавање седнице, ево шта се спрема

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА