Најновије

ЦРНА ГОРА: Опозиција Бошњацима, албанцима и Хрватима нуди и целу Владу!

Опозиционе партије понудиле су синоћ мањинским странкама могућност да саме формирају Владу, коју би они подржали у Скупштини, потврдио је „Вијестима“ потпредседник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Опозиција Бошњацима, албанцима и Хрватима нуди и целу Владу! (Фото: Јутјуб)

Све опозиционе партије спремне су на разговор о варијантама сарадње са мањинским партијама, који би означио коначно развлашћивање ДПС-а, договорено је на састанку Демократског фронта, СДП-а, Кључа и Демократа, пишу „Вијести“.
„Мањинске странке су велике жртве нерегуларних избора, због чега се сада налазе на историјском минимуму кад је у питању број њихових представника у државном парламенту“, рекао је Абазовић. На састанку, којем су присуствовали представници Кључа, Демократа, СДП-а и ДФ-а, поновљена је одлучност опозиције да се мањинским странкама понуди сарадња приликом формирање Владе, чији би модел они сами изабрали, навео је функционер ГП УРА. „Сагласни смо да подржимо Владу коју би чинили само представници мањинских партија, или да изаберу модел у којем би Влада била састављена од представника мањина и грађанског дела опозиције“, навео је Абазовић. Он је поновио ранији став опозиције и спремност Фронта да не учествује у таквој Влади, већ да је подржава у Скупштини. Он је потврдио да мањинске партије још нијесу одговориле ни на прву понуду опозиције, када је она изразила спремност да им да место мандатара. На парламентарним изборима одржаним 16. октобра у Црној Гори Бошњачка странка освојила је два мандата, а коалиција „Албанци одлучно“ и Хрватска грађанска иницијатива по један мандат. То је најмањи број мандата које су мањинске партије освојиле у односу на претходне скупштинске сазиве. Опозиција не признаје резултате парламентарних избора због атмосфере „државног удара“ на дан гласања. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА