Најновије

"РАТ" РУСА И БРИТАНАЦА СЕ ЗАОШТРАВА: Москва упутила демарш Лондону!

Амбасада Русије упутила је протестну ноту британском Министарству спољних послова Велике Британије.

Москва за време параде (Фото: РИА Новости)

Протестна нота је упућена “због неспремности британских власти да осигурају несметан рад и безбедност дипломатске мисије током протеста испред зграде Амбасаде”.
“Забринути смо због неспремности британских власти да се обезбеди несметан рад и безбедност Амбасаде. Група демонстраната је данас у оквиру протестне акције блокирали рад Амбасаде. Улаз у конзуларно одељење био је препуњен деловима лутака, а ’демонстранти‘ су се везали на улазу у зграду Амбасаде. Због тога посетиоци Амбасаде и запослени у дипломатском представништву нису могли да уђу у зграду“, наводи се у саопштењу Амбасаде. 
Напомиње се да је створена стварна претња безбедности дипломатске мисије у Великој Британији. 
“Полиција је пасивно посматрала отворено провокативне и хулиганске акције ’демонстраната‘. Истовремено су блокиране телефонске линије представништва у иностранству. Амбасада је нападнута таласом ’празних‘ телефонских позива“, пише у саопштењу. 
Дипломате кажу да се добија утисак да је протест, који је дестабилизовао рад дипломатске мисије, “пажљиво планиран, што не изненађује у контексту недавног званичног позива у Парламенту британског министра спољних послова Бориса Џонсона да се одрже протести испред Амбасаде Русије у Лондону“. 
“Треба напоменути да данашња акција испред Амбасаде прати сталну помахниталу русофобичну кампању у британским медијима, која је инспирисана вишеструким антируским изјавама британских званичника. Амбасада Русије у Великој Британији упутила је одговарајуц́у протестну ноту Министарству спољних послова Велике Британије“, саопштили су у Амбасади. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА