Најновије

ПОПОВИЋ: Сачувајмо Митровдански Устав!

Пре десет година, на Митровдан, у Народној скупштини Републике Србије, после народног референдума, потврђен је данашњи Устав Републике Србије.

Ненад Поповић (Фото: ДСС)

Тим поводом лидер СНП-а Ненад Поповић издао је саопштење у ком се наглашава важност овог историјског догађаја. Доношење Устава је било пример како све политичке партије и сви грађани умеју да препознају потребу окупљања око најважнијих државних и националних питања, каже Поповић и додаје да је то био и последњи забележени пример великог консензуса и слоге у одбрани државе. "Митровдански Устав је брана сваком сепаратизму на Косову и Метохији и докле год његова Преамбула траје - Косово је Србија", поручује Поповић.
Он наглашава да је тај Устав, којег данас многи оспоравају, добио највише оцене за своје делове који се тичу људских и мањинских права и да данас националне мањине у Србији имају пуну слободу изражавања свог језика, писма и образовања. "Самим тим је потврђено да не постоје препреке за равноправан развој свих нација у држави српског народа, што је гарантовано Уставом Србије", истиче лидер СНП-а и подсећа да о значају овог акта говори и чињеница да је Патријарх Павле први и једини пут гласао баш на референдуму за Устав.
"Сада, у сложеним временима, када притисци на Србију да се одрекне Косова и Метохије, али и своје одлучности да буде слободна и суверена држава не престају, морамо чувати Митровдански Устав који је ударио темеље слободарској Србији. Није време за његове промене, већ за његову пуну примену", поручује Ненад Поповић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА