Најновије

МОСКВА: Србија може да рачуна на Русију!

Србија може да рачуна на Русију у заштити суверенитета и територијалног интегритета, саопштило је данас руско Министарство спољних послова уочи посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Београду.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Како преноси руска агенција ТАСС, током дијалога Русије и Србије посебна пажња биће посвећена подршци на очувању мира и стабилности на Балкану, пре свега на Косову.
"Србија може да настави да рачуна на подршку Русије у заштити суверенитета и територијалног интегритета, пре свега Косова", наводи се у саопштењу позивајући се на успешну сарадњу две земље на међународној сцени.
Министарство наводи да се тежње Србије да постане члан ЕУ не сматрају сметњом за даљи развој односа са Русијом и подсећа да Србија није подржала санкције ЕУ уведене Русији, као и да води балансирану политику када се ради о Украјинској кризи.
"Учешће српске делегације као посматрача у Организацији споразума колективне безбедности и сарадње (ЦСТО), посета генералног секретара те организације Николаја Борђуже Београду у априлу и заједничка војна вежба одржана у новембру је демонстрација балансираног курса који води Србија и доказ о постојању искрене неутралности у тренутним компликованим околностима у Европи", наводи се у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА