Најновије

"Асад је победио, не разумем зашто Обама и даље наоружава побуњенике"

Бивши амерички амбасадор у Хрватској, Питер Галбрајт, коментарисао је актуелну битку за Палмиру истичући да руска подршка сиријској војсци у борби против ИД-ових терориста представља "службу човечанству".

Питер Галбрајт (Фото: Јутјуб)

Споменимо притом да је коментар дао пре него што је Палмира током претходног викенда пала у руке ИД-ових терориста.
Галбрајт се осврнуо и на рат у Сирији уопште и истакао да би Запад и сиријска опозиција требали да схвате да је "Асад добио овај рат" и да би требали да престану са крвопролићем како на крају не би "завршили ни са чим".
- Руски ваздушни напади и ангажман сиријских копнених снага против ИД-а у Палмири је служба целом човечанству - заштите тамошњег народа, али и важних споменика који су заиста баштина целог човечанства - рекао је Галбрајт.
- Постало је јасно да је Асад добио овај рат. Важна ствар је сада пронаћи начине како да се сукоби зауставе. Нема смисла настављати овај рат који је већ изгубљен - поручио је.
Оштро је критиковао одлуку Обаме да пошаље још оружја милитантима у Сирију пошто је његов наследник Доналд Трамп већ рекао како ће радити заједно са Русијом и сиријском владом у борби против терориста. - Једноставно нема смисла наоружавати побуњеничке групе пошто су већ изгубили - то ће само проузроковати непотребну смрт још људи - рекао је. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА