Најновије

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом лица, која га пита: -Здраво, да ли сте ви спасили, јуче, мог дечака када се давио у мору? -Да, јесам - одговара човек. – А где је његова капа?

Пише: Птар Давидов

Стара је шала, а смешна је због тога што је хумор доведен до оксиморона, доведен до парадокса. Смешно је само док се шала тиче глупе особе  или глупе реакције на нешто, када је свима јасно да је перцепција стварности друге стране неприродна. Али није до смеха када неприродност постане норма, и  када се изопачена перцепција стварности почне сматрати квалитетом, односно почне сматрати исправном реакцијом.

Тако је и било, Руси су, изненада, сазнали да нацистичку Немачку нису победили они, већ су то учиниле велике и независне (подразумева се и демократске) западне државе, а то су баш: САД и Велика Британија (одакле су узеле Француску међу победнице није јасно до данас чак ни самим Немцима). Односно, Русија није добила никакав рат, а прави победници су само САД и Енглеска. Прихватите то, проклети Руси.

Јасно је зашто се ова глупост могла појавити тек неколико десетлећа након рата: његове ауторе су могли да линчују сами Енглези, Французи и Американци који су заједно војевали са Русима, ослобађали заједно Европу (додуше од 1944. када је исход рата већ био јасан). Њихова деца, због наслеђене пристојности, не би дозволила себи да се спусте на такав ниво срамоте. Са унуцима, који су већ били подвргнути упорној пропаганди, било је много лакше.

Како ће Срби реаговати ако сазнају да су Јасеновац ослободили Хрвати и да је Србија окупирала ту земљу? А, то да су тамо страдали некакви Срби у концентрационим логорима овог система, то се не рачуна („Ако је холокауст и био, то се вас, православних Срба, не тиче“)? Осим тога, српски шовинисти смишљају планове да заузму независно Косово и некакву Метохију, злочиначки називајући ову земљу својом? Ја схватам, да за такву тираду, изговорену наглас, у било којој кафани, не би ме дуго слушали и била би ми, сигурно, потребна помоћ лекара, и то не само психијатра већ и трауматолога. Али, замислите, да баш такве тираде и пароле ви не чујете више само у кафани, већ их чујете и у универзитетским салама, читате их у новим школским уџбеницима штампаним на квалитетном папиру, видите свако вече на ТВ-у глумачке наступе „експерата“. Иначе, овако је и у Србији, и у Русији. У Русији је то било потпуно отворено све до почетка Специјалне војне операције у Украјини. Са пуном озбиљношћу је, на пример, један „експерт“ образлагао, са својим истомишљеницима, да је Лењинград морао да се преда Немцима и Финцима јер су цивилизованији и демократичнији. Стидљиви покушаји да се „експерт“ подсети на расну теорију драгих филантропа, по којој су Словени нација робова и који морају да исчезну са лица земље, остали су без одговора. Тек са почетком отвореног супротстављања нацизму у Украјини, покушаји подсећања, да су Словени, такође, људи, постали су мање бојажљиви.

„Европа је одувек у односима према Русима била неука и незахвална“ - писао је својевремено Александар Пушкин. А, ја додајем: и према Србији се односе, такође, исто. Апсолутно дивља неписменост у односима ка нашим земљама и народу, прекрасно се уклапа, са не мање дивљом увереношћу, у сопствену супериорност: како интелектуалну, тако моралну и материјалну. Сваки покушај, да се оспори ова догма, наилази увек на агресиван отпор и оптужбе за варварство. Једном је мој кум држао Немцима предавања из историје Косова и Метохије, и наводио опште познате (за Србе и Русе) чињенице, објашњавао је зашто је Косово, заиста, српска земља. Слушали су пажљиво, чак су и пљескали. Али су потом рекли да је све то глупост.

Дивљака ми није жао. Ако господа, на европском континенту или на другој страни Атлантика, има проблема, може да замоли дивљаке за помоћ. А, они ће, мислим, положити неколико милиона људских живота!? Да: само званична цифра руских губитака, за време Великог Отаџбинког рата, износи 27 милиона, при чему је највећи број цивилног становништва, војни губици су били око 7 милиона. Остале су истребили у складу са својом теоријом, филантропи из Европе.
Словени су „решили проблем“ са нацистичком Немачком, ослободили су свет од нацизма, то је то, хвала, можете да идете кући. И, немојте ни да помислите да нам поменете, да смо ми аутори нацизма. Не смете, такође, ни да помислите да се супротставите новим покушајима појаве нацизма. Нас се не тиче што је због њега убијено на милионе људи и што сматрате, нацизам, претњом за себе. Ако, ви, сматрате да је у Украјини, у Хрватској, на некаквом Прибалтику, постоје сви знаци нацизма, онда сте ви агресори. Јер, у самој стварности, то што ви називате нацизмом, јака је потврда посвећености демократским идеалима. Због чега? Због тога!
Из општег искуства човечанства ми је познато, а такође и из властитог, када покушавате да објасните суседима на континенту, које је обрадила пропаганда, да свака историја има и своју предисторију, врло брзо се деси да вас изопште. Ако ви, или неки Србин, покушате да објасните да, Руси или Срби, имају разлоге за своју опрезност, и да се са неповерењем односе ка наступајућим „манифестацијама демократије“ (као што је нацизам на пример), ти си непријатељ људског рода. 

Ти си нечовек. А са нељудима Запад зна како се поступа. Због чега се Словени, опет, не слажу са добротворима?...

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА