Најновије

ЕВРОПА У СТРАХУ: Руски тенкови у Великој Британији (ФОТО/ ВИДЕО)

Руски тенкови усликани су у Великој Британији, одјекнуло је острвским медијима. Иако тако звучи није у питању руска инвазија, већ војна вежба британске војске која се за такав сценарио спрема и то очекујући почетак Трећег светског рата.

Руски тенкови (Фото: РИА)

Трећи светски рат, према уверењу Британаца, почела би инвазијом на Естонију, по узору на инвазију коју је руски председник Владимир Путин сповео пре две године у источној Украјини, пише"  "The Sun". Британски "Дејли мејл" такође пише о трећем светком рату као реланој опцији, а војну британску вежбу која симулира почетка тог рата назива "невероватно реалистичним сценаријом".
Оба листа, уз фотографије са Салисбури равнице где је вежба одржана, пишу да је управо због тога команда британске војске одлучила да током вежбе користи оригинално руско наоружање.
Чак, да би што верније приказали како би почетак Трећег светског рата могао да изгледа, Британци су поред правих руских тенкова, на вежбу извели и војнике у плавим униформама који би требало да представљају руску војску.
"Вежба је организована тако да сваки детаљ буде што ближи ономе што би британски војници као део НАТО трупа могли да искусе уколико Путин крене на Естонију", пише  "The Sun".
То се односи и на наоружање којим наводно располаже руска војска, па тако британски таблоид наводи да је "Путинова војска наоружана АК-47 калашњиков пушкама", као и да се у копненим операцијама ослања на тенк Т-72, како пишу, "модел који је недавно унапређен и чија је цена 20 милиона долара по тенку".
На ове наводе убрзо је одговорио портал РТ који тврди да наоружање које су Британци представили као оперативан део руске војске више или није у употреби или је замењен напреднијим моделом, као и да су плаве униформе које су корићене током вежбе заправо старе совјетске униформе које су за потребе вежбе узете из тамошњег војног музеја. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА