Најновије

БИТКА ЗА "ПУТ ЖИВОТА": Офанзива сиријских "Тигрова", либанског "Хезболаха и Палестинаца на ИД

АЛЕП - Сиријска Арапска војска је у последња 24 сата извршила неколико великих контранапада на градове и насеља у којима су се налазили милитанти ИД на „Путу живота“, на граници провинција Хама и Алеп на северу Сирије.
Алеп - борбе (фото: Јутјуб принтскрин)

Алеп - борбе (фото: Јутјуб принтскрин)

Терористи још увек контролишу више од 10 километара путева. Борци сиријских специјалних снага „Тигрови“ и либанског „Хезболаха“ напали су јуче терористе ИД са севера, а затим су напали и заузели место Расм Ал-Нафал. Осим тога, Сиријска Арапска војска је уз подршку јединица палестинске милиције након жестоке уличне борбе заузела Ханасер – стратешки важан град. Данас поподне су "Тигрови" заједно са јединицом палестинске милиције Лива Ал-Кудс, Републиканском гардом и Снагама националне одбране ослободили још једно село од терориста ИД у месту Ханасер, јавља арапска информативна агенција Алмасдар. Према извору из јединице "Тигрови", сиријске оружане снаге су на југо-истоку Алепа преузеле потпуну контролу над селом Ал-Мугајрат после тешких борби са милитантима близу стратешки важног Ханасера. Извор је додао да су током успешне војне операције по ослобођењу села Ал-Мугајрат уништени борци ИД, укључујући најамнике из Саудијске Арабије, Турске, Чеченије, Либана, Малезије и Пакистана. Ал-Мугајрат је сада под контролом Сиријске армије. „Тигрови“ и савезници су кренули према селу Хаваз, које су заузели милитанти током неочекиваног напада само пре 48 сати. Тренутно Сиријске оружане снаге су направили значајан напредак ка месту Шилала Ал-Кабира. Само мали део територије остао је под контролом ИД у Ханасеру. Када ово место буде у потпуности под контролом сиријске војске, Асадове снаге ће морати да обрате пажњу на аутопут Шејх-Хилал–Итрија да би ослободиле једини пут за снабдевање Алепа. У новембру прошле године ИД је прекинула линију снабдевања Алепа, близу села Итрија. Терористи су успели да блокирају увоз робе у провинцију. У то време владина војска је била послата у овај регион из места Хама и брзо је повратила контролу над путем. Овог пута, појачање је послато из провинције  Алепо. Нажалост, сваки дан цене хране у Алепо расту и људе пате. Дуготрајна блокада, незапосленост и наставак сукоба између владиних снага и исламиста – то је свакодневица у највећем Сиријском граду.
Прочитајте још:
Али „Тигрови“ ретко губе битке: само пре недељу дана ови борци елитне владине војске су заузели велику територију у источном Алепу и "убацили" ИД у "котао". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА