Најновије

ЕФЕС ПАО У ВРШЦУ: Звезда гази ка Топ 8! (ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене звезде забележили су пету победу у Топ 16 фази Евролиге, пошто су победили Ефес са 91:82 (24:19, 14:27, 25:19, 28:17), у осмом колу Групе Е.
Стефан Јовић (Фото: euroleague.net)

Стефан Јовић (Фото: euroleague.net)

Провукао се некако Ефес у Истанбулу, али је скупу путарину платио у банатској равници. У првом евролигашком мечу на терену вршачке хале “Миленијум”, Црвена звезда је играла као код куће и петом победом у топ 16 фази Евролиге (91:82) начинила огроман корак ка историјском успеху – пласману међу осам најбољих тимова. Значај утакмице држао је у чврстом стиску обе екипе већим делом прве четвртине, у којој је Мицић после само три минута заменио недовољно спремног Јовића и показао пут којим би Звезда требало да иде... Игра црвено-белих завртела се на већем броју обртаја, сакривајући идејну кризу у позиционим нападима, посебно у ситуацијама када је Цирбес суочен са најбољим дефанзивцем Евролиге Данстоном. Када је Звездина предност половином друге деоница достигла седам поена, заборављена су основна правила којих се морате држати у дуелима са Ивковићевим тимом. Мало простора било је довољно Диблеру да у трептају поништи мукотрпно стечено вођство, док су навијачи црвено-белих заборавили да су увреде стимуланс за Шарића. Уследио је период у којем је игра склизнула у други план, на терен су падали предмети који су циљали хрватског аса или судије, којима су конци утакмице почели да клизе из руку, као и момцима тренера Радоњића... Одбрана је била једини начин да се заустави парање по свим шавовима, што су црвено-бели и применили у наставку. Притиснути су спољни играчи, сужени видици шутерима Ефеса, док је у нападу Звезда поново заспринтала дугим корацима Милера. Напокон се и Цирбес ослободио окова противничких центара и пружио тиму преко потребну офанзивну разноврсност. Под притиском све бројнијих опција у Звездиној игри, али и навијачке подршке која је у условима “Миленијума” стизала са метар и по од терена, Ефесова конструкција почела је да се распада у последњих пет минута. Мицић је одлично одиграо улогу првог плејмејкера, Дангубић са пет узастопних поена погурао црвено-беле ка великој победи, коју је, као и много пута ове сезоне, далеком тројком и осмехом печатирао Гудурић. Победничким окупљањем пред трибином са најватренијим навијачима, црвено-бели су најавили да се неће зауставити на путу ка четвртфиналу. На том путу следећа станица је дуел са моћним Фенербахчеом у Истанбулу.

Атмосфера

Осим паркета и кошева, све је било исто као у Београду. Навијачи Црвене звезде попунили су сваки центиметар трибина вршачке хале “Миленијум” и пресликали амбијент из “Пионира”, који сада носи име чувеног тренера Аце Николића. - Одавно је Вршац ово заслужио - “твитовао” је капитен црвено-белих Лука Митровић пре почетка утакмице са Ефесом. Сенку на феноменално навијање бацили су појединци убацивањем предмета на терен, чак и стаклене флаше која је пала у рекет међу играче Црвене звезде и Ефеса, због чега ће наш клуб свакако бити ригорозно кажњен. www.youtube.com/watch
Прочитајте још:
Извор: Новости  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА