Најновије

ЈЕДВА ИЗВУКОШЕ ЖИВУ ГЛАВУ: Руска војска спасава новинаре у Сирији (ВИДЕО)

Грчки новинар Афанасиј Авгеринос, који је заједно са другим страним новинарима био мета артиљеријских напада на северу Сирије, рекао је да су сви остали живи захваљујући професионалности руске војске.
Новинари у Сирији (Фото: Јутјуб принтскрин)

Новинари у Сирији (Фото: Јутјуб принтскрин)

Група страних новинара, међу којима су и руски, била је мета напада у провинцији Латакија на северу Сирије. У групи су била и два новинара РТ. „Циљ посете северне провинције Латакија био је да се прикаже почетак мирног живота. Ја сам стајао на узвишици и снимао када нам је одједном било наређено да чучнемо и да се померимо. У први мах сам се бунио, али тридесетак секунди касније су почеле да падају гранате свега неколико метара од моје пређашње позиције“, рекао је Аверингос. Према његовим речима, одмах су затим руски војници спровели новинаре на сигурно прикривајући их оклопним возилом. „Војници су нас спасили. Након што су нас спровели, гранате су падале управо на то место где смо се налазили. Ми смо успели да побегнемо, али су погинула тројица мештана, док је њих осам рањено“, рекао је грчки новинар, али није могао да прецизира одакле су стизале гранате. „Локалци су говорили да су гранате испаљене из села које је окупирано од стране припадника Нусра фронта“, додао је он. Поред мештана, лакше је рањено и четири новинара из Русије, Кине, Канаде и Бугарске, којима је пружена медицинска помоћ на лицу места.
Прочитајте још:TEНКОВИ ИСЛАМИСТА ЛЕТЕ У ВАЗДУХ: Овако бију Асадови „Тигрови“! (ВИДЕО)СМРТ НИКАД НЕ СПАВА: „Звекнуо“ га снајпер током интервјуа! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)НОВИ ИНЦИДЕНТ У СИРИЈИ: Турска војска пуцала на Русе!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА