Најновије

ЗАКУЦАО ПОСТЕРЕ НА СТАБЛА! Каубој на изборима у Србији поручује: "Пуцај у шестицу!" (ФОТО)

БЕОЧИН - Тако је Горан Калабић Калаба из Беочина истакао кандидатуру за одборника, са плакатима закуцаним на стабла, на којима је представљен као каубој.

Сцена из филма Тумбстон (Илустрација: Јутјуб принтскрин)

Калабић је за потребе кампање дизајнирао више плаката с разним порукама у стилу Дивљег запада, између осталих, да бирачи "гађају у шестицу" и да "Беочин чека шерифа". Притом је на рекламним материјалима одевен као каубој и наоружан пиштољем.
Такође, Калабић с плаката поручује да се "у беочинској општини никад горе није живело".
"Сиротиње се сете само пред изборе“", "У служби народа, наша је парола", "Заокружи 6, гласај за себе", слогани су овог несвакидашњег кандидата за општинског одборника. 
Калабић каже да он већ четврти пут учествује као представник групе грађана на изборима у Беочину, где власт тренутно држе напредњаци, тачније прелетачи из ДС и ЛСВ у СНС.
"Био сам одборник у сазиву општине у прошлом мандату. Цео живот се борим сам, ево опет сам сам против свих. Дошао сам на оригиналну идеју да се представим као каубој јер сматрам да је наша држава каубојска. Имам децу и желим да и моја деца имају децу. Обичан сам радник, продајем пасуљ, док моја жена ради и има притиске од напредњака. Овде су све сами зеленаши и функционери са купљеним дипломама, то је страшно", објашњава он.
Каже да му је у помоћ притекао друг да би реализовали ову идеју са плакатима.
"Плакат сам ја осмислио, а другар из Новог Сада ми је то урадио. Имао сам ових дана нека посла, па су моји другари окачили и излепили те плакате по Беочину, али ћу после ићи по целој општини и свака кућа ће добити", истиче он за Курир.
Маркетиншки стручњак и директор агенције "Прагма" Цвијетин Миливојевић сматра да је у питању оригинална креација.
"Ово је апсолутно необично, чак и место на ком је плакат постављен, што личи на време Дивљег запада. Мушкарци који су у детињству били под утицајем те литературе потпуно схватају поенту. Имате асоцијацију која је потпуно јасна, а у питању су стрип јунаци који су били шерифи. Најпознатији позитивац у вестерну, у каубојским филмовима, био је глумац Џон Вејн. Читава ова фото-монтажа са метом и порукама скреће пажњу. Симболика је јасна, а у питању су ред, рад, дисциплина, сигурност, па помало и неустрашивост", објашњава Миливојевић.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА