Најновије

ФРАНЦУЗИ ХОЋЕ ДЕСНИЦУ: Марин Ле Пен води на изборима у Француској!

ПАРИЗ - Екстремно десничарски Национални фронт (ФН) остварио је рекордно добре резултате у првом кругу регионалних избора одржаних данас у Француској, показују прве процене по затварању биралишта.
Марин Ле Пен (Фото: Википедија)

Марин Ле Пен (Фото: Википедија)

ФН је освојио између 27,2 и 30,8 процената гласова и на врху је листе у најмање шест од 13 региона, преноси АФП. Избори су одржани под оштрим мерама безбедности након серије терористичких напада у Паризу 13. новембра, када је убијено 130 људи. Биралишта су затворена у 19 сати по средњеевропском времену. Ако добију већину, биће то први пут да је Национални фронт лидерке Марин Ле Пен добио власт у било ком региону. Ови избори се сматрају за својеврсни тест за подршку јавности мерама владе након терористичких напада од 13. новембра. Према предизборним анкетама, и Републиканска партија десног центра, коју предводи бивши председник Никола Саркози, и Национални фронт могу да рачунају на око 30 посто, док Социјалистичка партија актуелног председника Франсоа Оланда има подршку од око 22 посто и могла би да изгуби неке регионе, преноси ББЦ. Национални фронт се нада да би добар резултат на регионалним изборима могао да учврсти њихове шансе на председничким изборима 2017.
Прочитајте још: 
Недавне анкете су показале да је популарност ФН-а порасла након напада у Паризу и то између четири и седам одсто. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА