Најновије

СИРИЈА: Тероризам потиче из Европе

Главни преговарач сиријске владе у Женеви Башар Џафари тврди да су европске владе омогућиле "пролаз терористима" у Сирију и Ирак.

Жестоки сукоби (Фото: ЈуТјуб)

Башар Џафари оценио је данас да тероризам потиче из Европе и да смо данас "жртве европског тероризма из Брисела, Париза, Лондона, Шпаније, Немачке, Италије…", јер омогућавају пролаз терористима у Сирију и Ирак.
"Данас имамо нови феномен који се зове европски тероризам. Они су раније тврдили да постоји арапски и исламски тероризам", рекао је Џафари у интервјуу за Јуроњуз, одговорајући на питање која је улога Европе у решавању сиријске кризе.
"Тешко је за поверовати да терориста који напусти Париз, Лондон, Брисел, Бостон или Аустралију и дође у Сирију без визе и пасоша, прође десетине земља и турско-сиријску или јорданско-сиријску границу, то учини без подршке обавештајних служби", навео је Џафари.
Према његовим речима, за сваког терористу који дође из Европе, одговорна је влада, без обзира да ли је у питању француска, британска, белгијска, шпанска или италијанска.
"Сваки терориста који дође код нас, његова влада је одговорна. Када британски, француски и аустралијски премијери запрете да ће им одузети држављанство по повратку у земљу, шта то значи? То значи да те владе охрабрују терористе да остану у Сирији и да се не врате у Европу", казао је Џафари.
Џафари истиче да би те земље забраниле "проток терориста из њихових земаља", да стварно желе да зауставе да они изводе нападе у Сирији и Ираку. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА