Најновије

ТРЕНУТАК ЗА ИСТОРИЈУ: САД и Кина потписале Париски споразум о клими!

Кина и САД, највећи светски емитери штетних гасова, данас су потписале Париски споразум о клими на церемонији УН, којој је присуствовао рекордан број од 171 земље.

Оланд (Фото: Јутјуб)

Француски председник Франсоа Оланд био је први светски лидер који је ставио свој потпис на споразум, а након њега су то учинили и други званичници, преноси АФП. Амерички државни секретар Џон Кери је са унуком у наручју изашао на подијум и изазвао буран аплауз делегата док је потписивао историјски споразум. - Ово је тренутак за историју - рекао је генерални секретар УН Бан Ки-мун након што је саопштио да ће 171 земља потписати споразум.
- Данас ви потписујете нови споразум за будућност - рекао је Бан.
Сви потписници заједно покривају 93 одсто укупне емисије штетних гасова који изазивају ефекат стаклене баште, показују подаци Светског института за ресурсе, наводи АФП. Церемонија потписивања одржана је на Дан планете земље.
Париски споразум произашао је као закључак Конференције о климатским променама (ЦОП 21), која је крајем прошле године одржана у Паризу на највишем нивоу, и на којој је учествовало више од 140 председника држава и влада. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА