Најновије

НЕЗАДОВОЉНИ! Опозиција ушла у РИК у глуво доба! (ВИДЕО)

Опозиција након хитног састанка, који је сазвао ДС упутила се у Републичку изборну комисију како би пратила пребројавање гласова.

Опозиција ушла у РИК у глуво доба (Фото: Твитер скриншот)

Лидери опозиције ушли су у "глуво доба ноћи" у РИК да би пратили пребројавање гласова.
У РИК-у су присутни Саша Радуловић, Бошко Обрадовић, Чедомир Јовановић, Борис Тадић, Санда Рашковић Ивић, Александра Јерков, Бојан Пајтић и Борис Малагурски.
Како су рекли представници опозиције, све листе имају мање-више исте резултате и да према резултатима избора седам листа улази у следећи сазив Скупштине Србије.
Лидери четири листе су поручили да ће се, без обзира на идеолошке разлике, борити за право на демократске изборе и да неће дозволити да се "током ноћи прекраја воља грађана" и да се изборни резултати "манипулацијама и инжењерингом пројектују према ономе што желе СНС и Александар Вучић".
Лидери ових странака су навели и да им је из РИК обећано да ће им бити омогућен увид у сав изборни материјал, све вреће, записника и листиће.
"Контролисаћемо сав изборни материјал, као и све пријаве о фантомским позивима", рекао је лидер СДС Борис Тадић.
Лидер демократа Бојан Пајтић је рекао да неће дозволити крађу избора и да се странка коју он води 26 година бори против крађе на изборима, као и да је правна држава важнија од тога где је ко у политичком спектру. Лидер Двери Бошко Обрадовић је рекао да међу странкама које су дошле у РИК постоје велике разлике, али их је спојило то што неће да дозволе да буду покрадени, док је Радуловић навео да су све партије и листе чији су лидери присутни у РИК прешле цензус. Тадићев коалициони партнер Чедомир Јовановић навео да је се ради о срамоти и да је невероватно да се у три ујутру од овлашћених органа не могу добити резултати избора. Како је рекао, опозиционе партије су укрстиле резултате и они се "апсолутно поклапају и предвиђају улазак седам листа у парламент Србије". План је да опозиција остане у парламенту, све док не сазна "како то РИК броји гласове". Они на монитору на којем се ажурирају подаци, прате најновије резултате избора. Подсетимо, нешто иза поноћи лидери опозиције су отпочели састанак у просторијама ДС. "Скандалозно је што Републичка изборна комисија и четири сата након избора ‎одбија да саопшти резултат данашњег гласања које је обележено бројним неправилностима, куповином гласова, малверзацијама, притисцима и уценама бирача", саопштила је ДС и позвала опозицију оштећену у гласачком процесу на састанак. Састанку су се одазвали: Бошко Обрадовић и Санда Рашковић Ивић са Драганом Маршићанином, Чедомир Јовановић и Саша Радуловић. "Очигледно је да је ово неуобичајено‎ понашање РИК-а, након данашњег срамног понашања његовог председника, очигледна манипулација подацима које то тело треба да изнесе, имајући у виду да се чак три листе боре за цензус", саопштила је ДС позивајући на овај састанак. Демократска странка је позвала све странке демократског опредељења на хитни састанак, како би помогли да се сачува сваки глас који су грађани данас дали листама за које су гласали. "Нико нема право да њима манипулише, нико нема право да злоупотребљава институције ове државе и нико нема право да на тај начин најгрубље угрожава демократију", наводи се у саопштењу ДС. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА