Најновије

Документ "Фајл 17" открва коначну истину о 11. септембру?

Документ познатији као “Фајл 17″, са којих је америчка влада скинула ознаку поверљиво, могао би да открије шта пише у тајних 28 страница извештаја о терористичким нападима на Њујорк и Вашингтон.

11. септембар (Фото: Јутјуб)

На њему се налази листа од 30 особа које истражитељи траже ради нових доказа о нападу 11. септембра 2001. године на Њујорк.
Бивши сенатор Флориде Боб Грејам верује да су нападачи имали значајну везу са Саудијском Арабијом.
– У том документу пише “Ево, још додатних питања на која нема одговора и зашто верујемо да би Комисија о 9/11, ФБИ и ЦИА требало да пронађу одговоре” – додао је Грејам.
Међу 30 имена су и Фахад ал-Тумари и Омар ал-Бајуми. Први је имам у једној џамији у Кулверу у Калифорнији, осумњичен да је тада помагао нападачима, а постоје индиције да је други помагао терористима у Сан Дијегу 2000. године, а мало пре напада на Куле близнакиње у Њујорку напустио је САД.
– Ал Бајуми има значајне везе са саудијском владом и многи припадници локалне заједнице муслимана у Сан Дијегу верују да је он заправо саудијски обавештајац – пише у извештају.
Раније је шеф ЦИА Џон Бренан рекао да ће 28 страна извештаја бити објављени, али да они не садрже доказе о томе да је Саудијска Арабија умешана.
– Верујем да ће тих 28 страна да буду објављени и то подржавам, јер ће тада сви видети да Саудијци немају везе с тим – рекао је Бранан.
Одлука о скидању ознаке поверљиво са ових докумената постоји још од 2014. године и донео ју је председник САД Барак Обама. Претходни председник САД-а Џорџ Буш до тада је блокирао њихово објављивање, јер наводно није желео да ремети односе САД и Саудијске Арабије. Извор: B92.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА