Најновије

"Амерички ракетни систем усмерен је против Русије, а не Ирана"

Амерички одбрамбени ракетни систем у Европи наводно је усмерен на претњу коју представља ирански ракетни програм, али стручњаци се слажу да је програм "Егис" заправо усмерен против Русије.

Амерички ракетни систем (Фото: Јутјуб)

"Хоће да ухвате Москву неспремну"

Најновији део иницијативе Барака Обаме, познат као Европски фазни прилагодљиви приступ стигао је јуче у Румунију. У петак ће изградња почети и на локацији у Пољској. Када се изгради, ЕПАА ће бити у потпуности оперативна.
Званичници НАТО-а су одавно тврдили да ЕПАА не представља претњу Москви, али званичници, политичари и аналитичари из Русије и другде нису убеђени у то.
Политички аналитичар Георгиј Фјодоров каже да је ово стратегија НАТО-а да ухвати Русију неспремну.
- Наравно да ће рећи да сви тенкови пакта у Естонији и Летонији, као и ратне игре, нису предвиђени да се сукобе са нама, већ служе за одбрану (Пакта) против Исламске државе или неких других терористичких група. Али не треба да се заваравамо. Све војне акције и акције застрашивања у близини наших граница, изведене су првенствено против нас - тврди Фјодоров, преносе руски портали.
Сергеј Јермаков из руског Института за стратешке студије слаже се са овим мишљењем, указујући на нагомилавање НАТО-а у Источној Европи. Ракетни одбрамбени систем НАТО-а, нуклеарно оружје и конвенционалне снаге све су "усмерене против наше земље", изјавио је Јермаков.
- САД су развиле европски ракетни одбрамбени систем као интегрални део своје стратегије за осигуравање глобалне доминације. Део ракетног система НАТО-а у Румунији и Пољској представља знак упозорења и он представља претњу руској безбедности - закључује Јермаков. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА