Најновије

Једини човек који код Путина улази без куцања (ФОТО/ ВИДЕО)

Њему је успело. Он је Александар Залдастанов Хирург.

Хирург (Фото: РИА Новости)

Рођен је на Богојављење 19. јануара 1963. у Кировограду у СССР, у лекарској породици. Отац Сергеј Залдостанов је лекар и ветеран Великог отаџбинског рата. И мајка и сестра су такође лекарке.
Хирург избегава сва питања која се тичу његовог приватног живота и детаља везаних за његову породицу, али се зна да је био ожењен немачком новинарком Матилдом са којом има сина Гошу. Поред њега, има неколико ванбрачних синова које је признао и стара се о њиховом васпитању и школовању. Један од њих је желео да се придружи оцу и постане члан Ноћних вукова, али је доживео несрећу и повредио обе ноге.
Хирург је по образовању максилофацијални хирург, а по опредељењу моториста. На наговор друштва, 1987. године је купио први мотор "Јава". Амбициозан, харизматичан и неустрашив, стекао је пуно пријатеља међу рокерима и мотористима са којима је формирао групу "Хирургија". Из тог периода му је остао надимак "Хирург".

Глумио је епизодне улоге у три филма. Говоркало се да је он заправо КГБ агент, али нико још није успео да то докаже. Један је од малобројних који је успео да хоби претвори у занимање и да данас живи свој сан. Оснивач је и председник најмасовнијег светског мотоциклистичког клуба "Ноћни вукови" који броји преко 5000 чланова у Руској Федерацији, бившим совјетским Републикама, Србији, Македонији, Бугарској, Румунији.
Зна се да га за Србију везују дубоке емоције, што је потврдио и за немачки Der Spiegel. 
Председник Руске Федерације Владимир Путин је одликовао Хирурга Орденом части за изузетне заслуге у патриотском васпитању омладине, учешћу у спасилачким акцијама и доприносу у чувању сећања на хероје Отаџбинског рата. Он тај орден увек носи прикачен за бајкерски прслук.
"Ноћни вукови" су основани у мају 1989 године. Председник Русије Владимир Путин их назива својом браћом, по чему се разликују од свих осталих моториста на свету. Они нису обичан клуб моториста. Ови момци из Русије возе моторе због љубави према двоточкашима али и због љубави према Отаџбини и категорички одбијају да их зову бајкерима.

У почетку су били само момци који воле рок музику и моторе и који су осамдесетих година прошлог века одржавали забрањене рок концерте у Москви. Када су 1989. основани, "Ноћни вукови" постају први званични мото-клуб у СССР. Најпознатији члан „Ноћних Вукова“ је Председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин, што Хирурга чини председником најмоћнијем председнику света.

У последњих неколико година "Ноћни вукови" промовишу православље, на моторима носе руску заставу, помажу деци, баве се хуманитарним радом и планирају да покрену производњу руских мотоцикала који ће бити оштрији и опаснији од "Харли-Дејвидсона".
Члан "Ноћних вукова" може постати свако ко је мушкарац, држављанин неке од бивших совјетских република, онај кога постојећи члан клуба позове да се придружи и онај ко је присуствовао окупљањима "Ноћних вукова" пуне две године. Услов је да није хомосексуалац. Вероисповест није битна ставка при учлањивању.
Извор: srb.news-front.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА