Најновије

ПУЧ У ФИЛИПИНИМА! Нешто се жестоко кува

Војска више није подложна побунама, поручио министар одбране Гилберто Теодоро Млађи

Највиши војни званичник Филипина одбацио је гласине о пучу против председника Фердинанда Маркоса Млађег, рекавши да је војска – која има историју свргавања лидера – професионална и да ће пратити ланац командовања.

"Ове раније авантуре су прошлост", рекао је "Блумбергу" министар одбране Гилберто Теодоро Млађи и додао: "Наши официри су мање подложни оваквим стварима."

Маркосови званичници одбране већ неко време покушавају да угуше приче о немирима у војсци, подсећа "Блумберг". Начелник оружаних снага, генерал Ромео Бравнер Млађи почетком овог месеца рекао је да војска "чврсто стоји у својој непоколебљивој лојалности Уставу" усред оптужби бившег сенатора на рачун бившег председника Родрига Дутертеа за покушаје агитовања активних припадника војске.

Дутерте је негирао умешаност у наводне покушање дестабилизације Маркосове владе, рекавши да је задовољан својим наследником.

Филипини имају историју војних немира и покушаја државног удара, а отац председника Маркоса, покојни диктатор Фердинанд Маркос, збачен је 1986. године након што су највиши војни и полицијски званичници пребегли и избили масовни протести.

Теодоро је рекао да би људи који можда желе да подстакну нестабилност могу да измишљају приче и користе друштвене мреже за ширење гласина, али војска "може да види намеру свих ових разговора".

ВАЗДУШНО КОСМИЧКЕ СНАГЕ: Руски авиони патролирају на граници између Сирије и Израела

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА