Најновије

Пентагон и даље користи флопи дискете, и то за нуклеарне бомбе

Канцеларија за одговорност САД (ГАО) недавно је објавила извештај у којем се наводи да Пентагон и даље користи компјутерске системе из 70-их година прошлог века који захтевају употребу 8-инчних флопи дискета.

ФОТО: Pixabay

Флопи дисклете од 8 инча представљале су застарео производ још крајем седамдесетих година, када су их заменили дискови од 3.5 и 5.25 инча, а крајем деведесетих у потпуности су их заменили ЦД-ови.

Међутим, тако је било у целом свету, осим у Вашингтону - ГАО наводи да америчка влада годишње потроши 60 милијарди долара на одржавање ових застарелих система, што је три пута више у односу на трошкове везане за употребу савремене технологије.

Пентагон наводи да планира да замени флопи системе – који тренутно управљају интерконтиненталним балистичким ракетама (ИЦБМс), нуклеарним бомбардерима и летећим танкерима - до краја 2017 године.

Друга одељења такође ће покушати да обнове своје системе. Министарство финансија САД, на пример, још зависи од програма написаног у асемблерском језику који је био у широкој употреби педесетих година, пише ЦНН. ИЗВОР: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА