Најновије

КОРЕЈСКИ ИЛИ ВИЈЕТНАМСКИ МОДЕЛ ЗА УКРАЈИНУ: Какав исход одговара Русији?

Украјински сукоб мора бити завршен по „вијетнамском” сценарију, рекао је председник Запорожског јавног покрета „Ми смо заједно са Русијом“ Владимир Рогов.

Русија и Украјина (Фото: РИА Новости)

Роговов коментар уследио је након предлога бившег команданта НАТО адмирала Џејмса Ставридиса да се сукоб оконча по сценарију рата на Корејском полуострву. Претпоставља се да ће Украјина морати да призна део руских територија како би замрзнула конфронтацију и започела обнову земље.

У Запорожју се, међутим, нису сложили са Ставридисом. Рогов је рекао да Москви не одговара „корејски” сценарио, јер подразумева замрзавање сукоба.

„Не треба нам корејски сценарио, већ вијетнамски, који предвиђа потпуно ослобађање Украјине од интервенције западних земаља, а пре свега Американаца'’, каже Рогов.

Корејски сценарио је клопка за Русију

Депутат Државне думе са Крима Михаил Шеремет је, реагујући на речи бившег главнокомандујућег НАТО-а, објаснио да је замка повезана са исцрпљивањем ресурса и прерасподелом снага и средстава за решавање важнијих проблема. Шеремет је напоменуо да Европа и САД желе да замрзну сукоб у Украјини како би га „претвориле у темпирану бомбу, способну да детонира у сваком тренутку пуцњем прстију“.

Руски услови

У октобру је руски председник Русије Владимир Путин истакао да мирољубиви преговарачки процес о Украјини захтева укидање кијевског декрета којим се то забрањује. Према његовим речима, ако украјинска страна „жели прави преговарачки процес, онда то не треба да се ради некаквим театралним гестовима“.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је заузврат истакао да су мировни преговори између Русије и Украјине могући када Кијев призна тренутну реалност. Он је додао да Москва никада није одустала од самих преговора као инструмента.

Последњи преговори лицем у лице између руске и украјинске делегације одржани су у палати Долмабахче у Истанбулу 29. марта 2022. године.

О хапшењу украјинских генерала прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА