Најновије

"ОКРЕТАО САМ ЉУДЕ И ТРАЖИО СИНА": Сећање на злочиначко бомбардовање Ниша '99. (ВИДЕО)

Дана 7. маја 1999. године, центар Ниша засут је касетним бомбама. Тринаесторо људи је погинуло, међу њима и трудна девојка стара 26 година, а 18 људи је тешко рањено.

Бомбардовање Ниша '99. (Фото: ЈуТјуб)

- Подигнем поглед ка небу и видим бомба са падобраном иде право на мене..па нећеш ваљда право на мене, питао се тада Божидар Пантић. Легао је, ставио руке на главу, и чуо страховиту експлозију. Мајка и жена су му биле у кући, па их је након праска дозивао. Биле су у кући, и биле су добро. Сина му није било. Када је изашао на улицу, било је много мртвих. Аутомобили су били избушени. Стигао је до пијаце, тражећи сина. Тамо је видео дечка који је продавао ракију како лежи на улици. Недалеко од њега, раздвојени бомбом, лежали су муж и жена, који су очигледно били на пијаци, прича Божидар. Прича и о конобарици Гоци, која је погинула испред кафане у којој је радила. Имала је тек нешто преко 20 година. - Било је још ту рањених, мртвих. Ја сам окретао људе, ја сам тражио сина, каже Божидар.
Срећом, син му је био неповређен. "Сећам јој се лика и дан данас"
Алит Макић, у прилогу РТС, говори о својој комшиници, трудници, која је погинула у овом нападу, са само 26 година. Била је у седмом месецу трудноће. Звала се Љиљана.- Била је лепушкаста, имала је кратку косу. Стомак јој је био велики, сведочи њен комшија. Иако је само чуо њено "Јао!", лика јој се и даље сећа. Он је изгубио десну ногу, када су га погодили гелери, а добио трауму до краја живота.
Никола Делевић, сниматељ ТВ 5, први је стигао на место несреће, а прича да му је упечатљива слика старијег човека, који је лежао у мантилу, а поред њега су биле расуте кесе са робом коју је купио. Извор: медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА